hirdetés
hirdetés

Magyar sajtot eszik a jordán hadsereg

Tovább terjeszkedik a legnagyobb hazai sajtexportőr

Kiemelkedő sikerrel, 15 milliárdos forgalommal zárta az első 5 hónapot a magyar Kőröstej cégcsoport, Magyarország egyik legnagyobb sajtexportőre. 

hirdetés

A vállalat további terjeszkedésre készül, most holland, osztrák és ausztrál cégeket megelőzve, a cégcsoport nyerte meg a jordán hadsereg tenderét, melynek értelmében egy éven keresztül kizárólag a hazai cég szállít sajtot a keleti ország fegyveres erejének.

Az év első öt hónapjában mintegy 15 milliárdos forgalmat bonyolított a Kőröstej cégcsoport, amely kiváló minőségű, elsősorban hajdú/kashkaval, krémfehér, halloum és ömlesztett sajtokat gyárt hazai és külföldi piacok számára egyaránt. A mintegy 800 főt foglalkoztató vállalat a Közel-Kelet szinte valamennyi országába exportál, vevői között szaudi, libanoni, jordán, kuwaiti, jemeni, és az Arab Emírségek cégei egyaránt megtalálhatóak, de az Európai Unióban is fellelhetőek termékei.

sajtA dinamikusan növekvő cégcsoport folyamatosan keresi az új lehetőségeket, ennek eredményeként nyerte meg a jordán hadsereg tenderét, melyen több mint egy tucat osztrák, ausztrál, sőt még a sajtgyártás krémjének számító holland cégeket megelőzve lett a befutó. A fémdobozos, ömlesztett sajtokat 2013. augusztus 1-jétől kezdve egy éven keresztül gyártja és szállítja majd a vállalat a több mint 100 000 fős haderőnek.

Dr. Riad Naboulsi, a Kőröstej cégcsoport ügyvezető igazgatója elmondta: „A Kőröstej célja, hogy tovább növelje export piacát, amit folyamatos fejlesztésekkel és új lehetőségek felkutatásával kívánunk elérni. Ezzel a megállapodással terveink szerint több száz tonna sajtot exportálhatunk majd a hadsereg számára.”

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél