hirdetés
hirdetés

Torkos Csütörtök felhívás éttermek és vendéglátók számára

A Magyar Turizmus Zrt. 2014-ben is meghirdeti a népszerű Torkos Csütörtök akciót, amelynek időpontja idén március 6-ára esik. 

hirdetés

A néphagyomány szerint Torkos Csütörtökön – annak ellenére, hogy a húsvéti 40 napos böjt kezdetét jelentő hamvazó szerdát követően ünnepeljük – ismét szabad volt húst fogyasztani a farsangi maradékok elfogyasztása céljából is. E népszokás felelevenítésével a Magyar Turizmus Zrt. idén nemcsak hazánk kulturális és gasztronómiai értékeire szeretné ráirányítani a figyelmet, hanem – az Agrármarketing Centrum magyar sertéshúst népszerűsítő törekvéseivel összhangban – egyúttal a minőségi magyar sertéshús fogyasztásának pozitív egészségügyi és gasztronómiai vetületeire is. 

A Torkos Csütörtök mindenkié, bízunk benne, hogy azok a vendégek is megtalálják a kedvükre való fogásokat, akik ebben az időszakban már nem szeretnének húst fogyasztani, ezért szorgalmazzuk, hogy az éttermek kellő számú és változatos, böjtös ételt is szerepeltessenek kínálatukban, étlapjukon az idei Torkos Csütörtök idején. 

2014-ben – az elmúlt évekhez hasonlóan – a Magyar Turizmus Zrt. és a NetPincér.hu együttműködésének köszönhetően az akció hivatalos weboldala továbbra is a   www.torkoscsutortok.hu lesz. Ismét ezen az oldalon zajlik az éttermek regisztrációja, illetve a vendégek itt találják meg az éttermek folyamatosan bővülő listáját és az akciót megelőző két hétben asztalt is foglalhatnak majd online módon. 

A csatlakozás feltételei:

50% kedvezmény az étel- és italfogyasztásból, a számla végösszegéből, 2014. március 6-án egész nap, a teljes nyitvatartási időben.

Készpénzes és bankkártyás fizetési mód, valamint SZÉP-kártya elfogadása (amennyiben lehetőség van rá az év többi időszakában is).

Választási lehetőség a teljes ’a la carte’ kínálatból (a Torkos Csütörtök hetén és az azt megelőző héten használt ’a la carte’ étlap és itallap választékának és árainak teljes körű megtartása),

Külön erre az alkalomra készített úgynevezett „Torkos Csütörtök”, azaz szűkített menüsorral az akcióban részt venni nem lehet.

Adatszolgáltatás kérdőív kitöltésével: A csatlakozó szolgáltató vállalja, hogy az akció hatékonyságmérésének céljából a Magyar Turizmus Zrt. által összeállított elektronikus szakmai kérdőívet kitölti. 

A Torkos Csütörtök kedvezmény csak helyben fogyasztásra vonatkozik. (Elvitel esetén az éttermeknek nem kell kedvezményt adniuk, de természetesen pozitív irányba ettől eltérhetnek.). 

Azon éttermek jelentkezését, amelyek ellen a korábbi években jogos panasz merült fel, és az ügy nem zárult mindkét fél számára kielégítő módon, az MT Zrt. elutasíthatja.

Regisztráció 2014. március 2-ig.

Az akcióban részt venni kívánó éttermek, illetve vendéglátóhelyek 2014. március 2-ig jelentkezhetnek a www.torkoscsütörtök.hu honlapon található regisztrációs űrlap kitöltésével. 

Érdemes csatlakozni, hiszen…

Évről évre 150-200 ezer vendég torkoskodik ezen a napon a csatlakozó éttermekben, 

Minden 100 étteremből 68 jóval kedvezőbb, további 27 kedvezőbb vendégforgalomról adott számot 2013-ban, mint ahogy ez egy átlagos téli napon várható.

A realizált bevételek tekintetében – a nyújtott kedvezmények ellenére is – pozitívan nyilatkoztak: az éttermek 43%-a számára a bevételek jóval kedvezőbben, további 42,5%-a számára kedvezőbben alakultak ezen a napon 2013-ban.

A válaszadók 81%-a megfelelőnek találta a Magyar Turizmus Zrt. által végzett promóciós tevékenységet.

Az akció hivatalos weboldalán folyamatosan frissül az éttermek listája, amely a látogatók számára kereshető és listázható, valamint az akciót megelőző két hétben online asztalfoglalásra is van mód. 

Az MT Zrt. a Torkos Csütörtököt és az akció hivatalos honlapját különböző médiafelületein népszerűsíti.

A Magyar Turizmus Zrt. 2014-ben is együttműködik a METRO Kereskedelmi Kft.-vel, amelynek eredményeképpen a csatlakozó vendéglátóhelyek kedvezményben részesülhetnek a METRO áruházakban. A kedvezmény igénybevételének feltételeiről az akció honlapján a „Beszállítói kedvezmények” menüpontban olvashatnak részletesen. 

A Magyar Turizmus Zrt. az akció sikere érdekében további nagykereskedések és éttermi beszállítók részére is felhívást tett közzé, hogy a kampányhoz kapcsolódó vendéglátóhelyek kedvezményekben részesülhessenek a Torkos Csütörtököt megelőző hetekben, napokban. A csatlakozó nagykereskedelmi partnerekről és a kedvezmények mértékéről szintén a  "Beszállítói kedvezmények" menüpont alatt tájékozódhatnak majd.

Bízunk benne, hogy Önöket is a csatlakozók között üdvözölhetjük és a Torkos Csütörtök akció az Önök számára is sok visszatérő vendéget eredményez majd. 

Kérjük, hogy csatlakozási szándéka esetén mihamarabb regisztrálja éttermét! Amennyiben az online regisztrációval kapcsolatos kérdése van, készséggel állunk rendelkezésére az  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és az  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címeken, az akcióval kapcsolatban a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen.

Idén se hagyja ki ezt a lehetőséget, várjuk jelentkezését!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél