hirdetés
hirdetés

Történelmi csúcson a foglalkoztatottság

Tovább emelkedett a foglalkoztatottság Magyarországon, 67 ezer fővel dolgoztak többen 2013. június–augusztusban, mint az előző év azonos időszakában – jelentette a KSH ma reggel megjelent gyorstájékoztatójában. A foglalkoztatottak teljes létszáma történelmi csúcspontot ért el 3 millió 981 ezer fővel, ami a kormány gazdaságpolitikájának sikerességét tükrözi. A kormányzati intézkedéseknek köszönhetően egyértelműen sikerült megállítani a foglalkoztatás zuhanását, így a foglalkoztatottak létszáma 2010 nyarától folyamatosan növekszik. 1992 óta egyetlen alkalommal sem mért ilyen magas foglalkoztatási szintet a KSH.

hirdetés

A jelenlegi foglalkoztatotti létszám 1,7 százalékkal magasabb, mint 2012 azonos időszakának adata, arányuk így 52,2 százalékra nőtt a 15-74 éves korosztályban.

Miközben az EU-28 tagállamainak munkanélküliségi rátája február óta 11 százalékon stagnál, Magyarország 0,5 százalékponttal, 9,9 százalékra tudta csökkenteni a munkanélküliek számát 2013. június–augusztusban 2012 azonos időszakához képest. Az elmúlt hat hónap alatt több mint 69 ezer fővel csökkent a munkanélküliek száma.

A kormányzat intézkedéseinek köszönhetően – mint a Munkahelyvédelmi Akcióterv, vagy az Első Munkahely Garancia Program – a munkanélküliség folyamatosan csökken és a foglalkoztatottság fokozatosan bővül. Az elmúlt időszakban publikált további makroadatok (bővülő beruházások, emelkedő reálbér) is azt támasztják alá, hogy a magyar gazdaság stabil, felfelé ívelő pályára lépett, amelynek következtében a növekedés 2 százalék lehet 2014-ben. 

A KSH által közölt részletes adatok megtalálhatóak a www.ksh.hu oldalon.

Budapest 2013.09.27.

(forrás: Nemzetgazdasági Minisztérium)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél