hirdetés
hirdetés

A csikkel teli hamutartó is lehet ízletes

A szájban lassan szétomló mosogatószerhabos dörzsiszivacs olykor szintén csodás kulináris élményt okozhat.

hirdetés

Hétköznapi használati tárgyakra, valamint romlott (vagy egyszerűen csak más) ételekre hasonlító desszerteket készít egy Ben Churchill nevű, 31 éves „ételilluzionista”. Az édességek állítólag nagyon finomak.

A mosogatószeres dörzsiszivacsnak látszó süteményt például olívaolajjal készült piskóta, morzsolt menta, édes tejhab és sült almapüré alkotja.:

Forrás: Ben Churchill

„Meguntam a hagyományos édességeket, és elkezdtem megkérdőjelezni őket – magyarázza Ben. – Az ételek mindig kedvező fogadtatásban részesülnek. Legyen ugyan szó zavarodott aggodalomról vagy nosztalgikus mosolyról, mindig gondolkodóba ejtem velük az embereket. A dolog meglepi vagy néha meg is riasztja őket, de a végén mindenki élvezi a desszerteket.”

Állítása szerint Ben már tíz éve cukrászkodik, pedig még csak kis sem tanulta a mesterséget. Egy napba vagy akár még hosszabb időbe is telhet, mígnem egy koncepció testet ölt a kezében.

A gyakorlott szakács egy Food Illusions Volume 1 nevű könyv kiadásával a későbbiekben a nagyközönséget is meg kívánja ismertetni a receptekkel. Íme, még egy kis ízelítő:

Összetevők: vaníliás pannacotta, füstölt lapsang teából készült gél, habcsók por és csokoládé (Forrás: Ben Churchill)

Összetevők: narancsparfé, rágógumis habcsók por (Forrás: Ben Churchill)

Összetevők: csokis-céklás süti, csokimorzsa (Forrás: Ben Churchill)

Csokoládétorta (Forrás: Ben Churchill)

További finomságokat találhatunk ezen a linken.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: Metro)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél