hirdetés
hirdetés

A fahéj gátolhatja a hasi zsír lerakódását

Egy előzetes tanulmány arra a megállapításra jutott, hogy a fahéj a has körül hatékonyan veszi elejét  a zsír lerakódásának.

hirdetés

Az American Heart Association konferenciáján bemutatott egyik vizsgálat eredményei azt sugallják, hogy az ételek ízét gyakorta megbolondító fahéj lelassítja a zsírelraktározó folyamatokat, és csökkenti az egészségtelen ételek elfogyasztásából eredő szívkárosodások kockázatát.

A fűszer hatását egy 12 hetes, rágcsálók közreműködésével végzett teszt keretében vették górcső alá a kutatók. A kísérletben fahéjkészítményekkel etették a kicsiny emlősöket.

Forrás: 123rf

A vizsgálati periódust követően a szakemberek megnövekedett mennyiségű antioxidáns gyulladáscsökkentő molekulát találtak az állatok szervezetében, ami a testüket megvédte a stressz okozta károsodásokkal szemben. A rágcsálók emellett még fogytak is, a hasuk környékén a zsír mennyisége csökkent, még akkor is, ha magas zsírtartalmú diétát folytattak.

Amennyiben az emberek esetében is ugyanilyen eredmények születnek, immár a zsír- és a testsúlycsökkenést is fel lehet jegyezni a fahéjfogyasztás pozitív egészségügyi hatásainak már eddig is hosszú listájára.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: Health News)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél