hirdetés
hirdetés

A szomszédos országokban terjeszkedik az MNKH

A magyarok lakta területekre koncentrál a szervezet.

hirdetés

Új irodákat nyit szomszédos országokban a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. – tájékoztatott írásában az Index kedden. A Közbeszerzési Hatóság honlapján megjelent kiírás szerint 1,2 millió eurót, vagyis mintegy 373 millió forintot szán a cég 22 új kirendeltségre Ausztriában, Romániában, Szlovákiában, Szlovéniában, Ukrajnában, Szerbiában, Lengyelországban és Horvátországban. 

A nyertes cégeknek legalább 25 négyzetméteres, a városok központi részén fekvő irodákat kell fenntartaniuk, amelyekben legalább két főt alkalmaznak, céljuk pedig a magyar kis- és középvállalkozások külpiacra lépésének segítése. Az új helyszínek között lesz többek közt Krakkó, Érsekújvár, Párkány, Kassa, Arad, Nagyvárad, Székelyudvarhely, Szabadka, Ungvár, Beregszász és Kismarton, vagyis az MNKH ezúttal magyar kisebbséggel rendelkező területeken terjeszkedik.

A Külügyminisztérium alá tartozó kereskedőházak mérsékelt sikereket tudtak felmutatni eddig a magyar termékek exportjában, 2015-ben hatmilliárdos mínusz mellett feleekkora hasznot sikerült hajtaniuk a magyar partnereknek, miközben olyan botrányok is kísérték a működést, mint például az emlékezetes almasűrítményes eset. Ennek ellenére a program töretlenül zakatol, a közeljövőben a szomszédos országok mellett Vietnamban és Kanadában nyitnak kereskedőházakat, decemberben 3,7 milliárd forintot csoportosítottak át a költségvetésből az MNKH Zrt. részére, jövőre pedig előreláthatólag 7,5 milliárdos költségvetéssel működik majd a cég. 

(forrás: Index)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél