hirdetés
hirdetés

Tesco állásfoglalás a Hír TV és a Magyar Nemzet híresztelésével kapcsolatban

A Tesco állásfoglalása a Hír Televízió Panaszkönyv című műsorában elhangzott állításokkal és az azóta a Magyar Nemzetben megjelent híresztelésekkel kapcsolatban

hirdetés

"A Tesco határozottan visszautasítja azokat a név nélkül terjesztett állításokat, amelyek az élelmiszerbiztonsági szabályok szándékos megsértéséről szólnak. 

A vállalat vezetése soha semmilyen szabályszegésre nem adott utasítást. Amennyiben egyedi szabálytalanságokra bármilyen témában fény derült, azok egyedi, elszigetelt esetek voltak, és minden esetben következményekkel jártak.

Az áruházlánc tiszta lelkiismerettel üdvözli a hatóság bejelentését, amely szerint átfogó tescoellenőrzést indítanak áruházaiban, hiszen így mindenki számára egyértelműen kiderülhet majd, hogy az elhangzott állítások valótlanok. Szombaton három budapesti hipermarket hatósági ellenőrzése megtörtént, és az ellenőrök nem tártak fel élelmiszerbiztonsági hiányosságokat.

A Tescónál, Magyarországon egyedülálló módon, Húsgarancia program működik, amelynek keretében a vásárlók 24 órán belül visszahozhatják a friss húsárut, amennyiben annak minőségével nem elégedettek, és a vállalat a vételár dupláját téríti vissza. Az ilyen módon kifogásolt húsáru aránya a program bevezetése óta eltelt hat hónapban nem ért el olyan mennyiséget, ami százalékban kifejezhető lenne a teljes forgalomhoz képest.

Az áruházlánc baromfiból kizárólag magyar beszállítóktól származó friss húsárut kínál, és a sertésáru is több mint 90%-ban magyar szállítóktól érkezik. A magyar gazdák elkötelezett partnereként a vállalat felelőtlennek tartja a megalapozatlan híresztelések terjesztését, mivel ezek súlyos károkat okozhatnak a magyar húsiparnak is.

A vállalat dolgozói tisztában vannak azzal, hogy többféle csatornán is lehetőségük van anonim módon bejelentést tenni, ha bármilyen problémát észlelnének. A Tesco minden bejelentést komolyan vesz és kivizsgál, és amennyiben bebizonyosodik, hogy a szabályokat szándékosan megsértették, az a felelősök felelősségre vonásával, adott esetben munkaviszonyuk azonnali megszüntetésével jár.
 
Bízunk abban, hogy a média a hatóságok ellenőrzésének eredményeiről is olyan mértékben és felületen fog beszámolni, amennyire tette azt a névtelen, vádaskodásukat felvállalni nem kívánó megszólalók esetében is."
 
 

(forrás: Tesco)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél