hirdetés
hirdetés

A vízfogyasztást népszerűsítik

Kilencedik alkalommal, március 19 -23 között rendezi meg a magyarországi vízfogyasztás népszerűsítéseként a fiataloknak szóló Happy-hét programot az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet. Tavaly újdonság volt, idén már hagyomány, hogy az iskolák mellett az óvodák jelentkezését is várják a programba.

hirdetés

2017-ben több mint 36 000 gyermek aktív közreműködésével zajlott a HAPPY-hét, országos szinten 132 iskolából és 42 óvódából küldték be a pályamunkákat a vízfogyasztással kapcsolatos játékos felhívásra.

A vízfogyasztást népszerűsítő programra az iskolák, óvodák március 19-ig jelentkezhetnek. A regisztrált intézmények maguk döntik el, hogy milyen foglalkozásokkal, játékokkal hívják fel a gyerekek figyelmét a vízfogyasztás fontosságára, illetve a cukros üdítők káros hatásaira. Önálló programokat is kitalálhatnak, de természetesen használhatják az OGYÉI által ajánlott programpontokat is. Az OGYÉI olyan oktatási anyagok ingyenes letöltését is lehetővé teszi, amelynek használatával mélyebb tudásra tehetnek szert a gyerekek a vízfogyasztással kapcsolatosan.

A Happy Hét már évek óta sikeres program az intézmények körében, amelyben a 2007-es útjára indításakor még csak közel 400 gyermek vett részt. Ám ez a szám - köszönhetően a pedagógusok aktív közreműködésének és az iskolákban végzett egészséges életmódot bemutató programoknak – az elmúlt tíz évben közel a százszorosára emelkedett.

A HAPPY-hét nyereményjátékban való részvétel feltétele legalább egy – OGYÉI által ajánlott vagy az iskola/óvoda által kidolgozott – vízfogyasztást népszerűsítő programpont megvalósítása.

Az óvodások és az iskolások által április 20-ig beküldött pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, amely után a legjobb munkánk díjazásában részesülnek.

Idén előszőr az OGYÉI a Csodák Palotájával közösen a Happy–hét alatt egy külön programot szervez a Víz Világnapja alkalmából, március 22-én az általános iskolások számára. Ennek keretein belül tudományos előadáson vehetnek részt a gyerekek, valamint játékos bemutatókon ismerhetik meg a víz tulajdonságait.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Cikk[220260] galéria
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél