hirdetés
hirdetés

Ad a környezetvédelemre az új KAP

Új környezeti kihívásokkal kell szembenéznie az Európai Uniónak, ezért az új Közös Agrárpolitikában kiemelt hangsúlyt kapott a zöldítés és a környezetvédelem – mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a budapesti Francia Intézet „Környezetvédelmi Hónap” programjának nyitó rendezvényén.

hirdetés

Magyarország 4. Nemzeti Környezetvédelmi Programja stratégiai eszközként nevesíti a környezettudatos szemlélet és gondolkodásmód erősítését. Mindezek szellemében idén is hatékony tájékoztató kampányokat valósított meg a szaktárca. Nagy István példaként a „TeSzedd!” akciót említette, amelyben több százezer fiatal és felnőtt vett részt az illegálisan elhelyezett hulladék összegyűjtésében, a szennyezett területek visszazöldítésében.

A kisméretű szállópor kibocsátásához a legnagyobb mértékben, közel 70 százalékkal a lakossági fűtés járul hozzá. Az államtitkár a tárca „Fűts okosan!” kampányáról  szólva elmondta, hogy az segíti a tüzelőanyagok kiválasztását, tippeket ad a környezetszennyező és egészségre ártalmas hatások minimalizálására,  valamint a fűtési kiadások csökkentésére.

Nagy István hangsúlyozta, hogy a környezettudatosság és a fenntarthatóság szempontjait nem hagyhatjuk figyelmen kívül. A hulladékok keletkezésének megelőzése, illetve az újrafelhasználás is kiemelten fontos.   Aláhúzta, elengedhetetlenné vált az erőforrás-hatékonyság javítása, a nyersanyagok visszaforgatása a termelésbe, a hulladéktermelés csökkentése, valamint a termék és technológia tervezés új alapokra helyezése.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél