hirdetés
hirdetés

Állateledel-üzemegységet épített a Nestlé

Magyarország vonzó célpont a befektetők számára, amelyben szerepe van a nemzetközi összevetésben is igen kedvező üzleti környezetnek, az egyszámjegyű társasági adónak, a csökkenő munkáltatói járulékoknak és a támogató gazdaságpolitikának – emelte ki Varga Mihály a Nestlé Purina büki gyáregységének átadásakor. A Nestlé hazánkban a legnagyobb svájci foglalkoztató: összesen 2400 munkatárs dolgozik a budapesti központban, valamint a büki, a diósgyőri és a szerencsi gyárban.

hirdetés

A most megnyíló állateledel-üzemegység számos szinten előrelépést jelent: tovább erősíti Svájc és Magyarország gazdasági kapcsolatait, stabilitást és újabb lehetőségeket jelent a vállalat közel 2000 hazai beszállítója számára és Vas megye fejlődésében is jelentős szerepe van – hangsúlyozta Varga Mihály. Mint fogalmazott: világviszonylatban is egyedülálló technológia valósul meg a 20 milliárd forintos beruházás révén. A büki gyár dolgozói létszáma ezzel a fejlesztéssel 920 főre emelkedik. 

A szakminiszter kifejtette: a svájci gazdaság kulcságazatait jelentő gép- és elektronikai ipar, valamint az élelmiszeripar és a gyógyszeripar vállalatai is jelen vannak hazánkban, a cégek többsége a jövőben is kapacitásai növelését tervezi. A teljes magyar gazdaságot tekintve is érvényes ez a tendencia, mivel az idei év első félévében 2500 milliárd forintnyi, rekordösszegű beruházás valósult meg hazánkban, ami 25 százalék feletti növekedést jelent egyetlen év alatt – mutatott rá Varga Mihály.

A gazdasági tárcavezető arra is kitért, hogy Vas megye az országos átlagnál gyorsabb ütemben fejlődött a 2010 óta eltelt időszakban. Így mára már a nyugat-dunántúli régió második legfejlettebb megyéje lett, ahol az egy főre jutó GDP 2010 óta 11,5 százalékpontot emelkedett. 

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél