hirdetés
hirdetés

Az utcáról toboroz íztesztelőket a Ferrero

Botcsinálta kóstolózsűrik felállítását tűzte ki célul a Ferrero. Reményei szerint a cég az ítélőtábla tagjainak benyomása segítségével könnyebben tájékozódhat majd az egyes termékeinek piaci esélyei felől.

hirdetés

Amatőr íztesztelőket toboroz a Ferrero. A szerencsés kiválasztottak feladata lesz például a Nutella márka termékeinek „előkóstolása” is. A munkakör egyebek mellett a különböző típusú kakaók és mogyorók zamata fölötti ítélkezést foglalja magában.

Az első körben 60 kijelölt önkéntes egy három hónapos kurzus keretében próbálja majd tökéletesre csiszolni íz- és illatérzékelését, illetve megtanulni, milyen terminológiával kell majd szavakba öntenie a degusztáció alatt tapasztalt élményeket. A csapatból végül is 40 résztvevőt fognak bírává előléptetni, és az így keletkezett csoportot kettő kóstoló zsűrire osztják.

Forrás: 123rf

Ez az első alkalom, hogy a Ferrero az „utcáról” verbuvál alkalmazottakat a pozíciókba. A múltban mindig már meglevő dolgozókat jelölt ki a megbízatásra. A vállalat most éppen, hogy nem hivatásos szakemberek, hanem hétköznapi fogyasztók után kajtat. A területen képzetlen és tapasztalatlan embereket keres. A „casting” során egyenesen hátrány, ha a jelentkező bármennyire is jártas a táplálkozástudományban.

A kritérium csupán annyi, hogy az álláskeresőnek ne legyen semmilyen élelmiszer-allergiája, illetve, hogy legalább felhasználói szinten valamennyit azért konyítson a számítógépekhez.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: Speciality Food Association)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél