hirdetés
hirdetés

Bálint-napi ellenőrzőkörútra indult a NAV

Ajándéküzletek, virágboltok és azok a szolgáltatók számíthatnak adóhivatali ellenőrzésre mostanában, amelyek Bálint-nap alkalmából kínálnak különféle lehetőségeket a vásárlóknak – tájékoztat a Magyar Idők. A több megyére kiterjedő ellenőrzés-sorozat nem titkos, éppen ellenkezőleg: a hatóság az interneten, az adótraffipax nevű tájékoztató rendszerben jó előre közölte, hogy az egyes megyékben hol, mikor és mit ellenőriz. A tapasztalatok szerint az adótraffipax, vagyis az ellenőrzések előzetes meghirdetése egyébként hatékony módszer, hiszen egyszerre segíti az adózófizetők dolgát és hoz komoly összegeket az államkasszának.

hirdetés

Február 14-e sokaknak lényeges dátum: a Bálint-nap a szerelmespárok számára kapcsolatuk megünneplésére ad lehetőséget, a kereskedelem szereplői pedig a korlátlan profitszerzés, az óriá­si haszon ígéretét láthatják meg benne.

Ajándéktárgyak, édességek, virágok, csecsebecsék fogynak ilyenkor nagyobb mennyiségben, ahogyan rendszerint az éttermek, a vendéglátóhelyek is az átlagosnál jobb forgalomra számíthatnak ezen a napon. Utóbbival minden bizonnyal a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) is tisztában vannak, ezért is indított a hatóság ezen a héten ellenőrzés-sorozatot szinte az egész országban.

Forrás: 123rf

A fővárosban pél­dául a szerelmesek ünnepének is nevezett naphoz kapcsolódóan a virág- és ajándékkereskedők, valamint a vendéglátóhelyek működését veszi górcső alá a NAV. A revizorok főként a számla- és a nyugtaadás szabályszerűségét, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják meg. De lesznek Bálint-napi ellenőrzések Pest megyében, Bács-Kiskunban, Borsodban, Nógrádban, Fejér megyében, Komárom-Esztergomban, valamint Zalában, Somogyban és Veszprém megyében is. Mindezt pedig onnan lehet tudni, hogy az adóhivatal a saját internetes oldalán, az úgynevezett adótraffipaxban tette közzé, hogy mikor és hol vizsgálódnak majd a revizorok és mire lesznek kíváncsiak.

(forrás: Magyar Idők)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél