hirdetés
hirdetés

Bővülhet a szingapúri húsexport

Az exportengedéllyel már rendelkező 18 magyar húsipari vállalaton felül öt újabb cég exportálhat Szingapúrba.

hirdetés

– Most már nemcsak a kacsa-, a liba- és más baromfihúsokat tudják exportálni Szingapúrba, hanem a nyúl- és a marhahúsra is megkapták az engedélyt – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közmédiának. A tárcavezető ismertette: a magyar mangalicahús iránti kereslet dinamikusan nő Szingapúrban.

Szijjártó Péter kiemelte: azért fontos, hogy sikerült megállapodni az ázsiai ország kormányával, mert a madárinfluenza és a sertéspestis vonatkozásában Szingapúr a regionalizáció elvét alkalmazza, vagyis egy-egy ilyen betegség kitörését követően nem a teljes országra, hanem csak az érintett régióra rendeli el az importkorlátozást.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél