hirdetés
hirdetés

Csökken a tejfogyasztás az EU-ban

Amint arra az Agroinform.hu rámutat, csökkenőben van a tejfogyasztás az unióban, a jelenség mögött az életmódváltás és az alternatív italok megjelenése is állhat.

hirdetés

Az EU Bizottság legújabb felmérése alapján a friss tehéntej (ivótej) fogyasztás az EU tagországokban csökkenő tendenciát mutat, főleg a lakosság életmódváltása miatt, de az állati termékek fogyasztásának korlátozására indított kampány és az alternatív italok (szójatej) megjelenése is szerepet játszik ebben – írja az agriland.ie.

Az EU felmérése szerint a tagországokban az egy főre jutó ivótej fogyasztás közel öt literrel csökkent az elmúlt tíz évben, és 2026-ig várhatóan továbbra is ez a tendencia érvényesül. Ugyanakkor a joghurtok és krémek fogyasztásában csökkenés nem tapasztalható, sőt ezek nemzetközi forgalma az utóbbi időben jelentősen megélénkült.

A tejtermelés és fogyasztás alakulásában jelentős eltérések várhatók az egyes tagországok között. Az európai tejtermelés növekedésének 75 százalékát a következő évtizedben öt ország: Németország, Írország, az Egyesült Királyság, Franciaország és Hollandia fogja adni. Ezen belül Írországban a tejkibocsátás 40 százalék fölötti növekedésére lehet számítani.

(forrás: Agroinform.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél