hirdetés
hirdetés

Egy pékségben echte nagymamák sütik a sütit

Egy német sütöde az „ó, a nagymamám is ilyet sütött!” – életérzés előidézéséhez nagymamákat alkalmaz a süteményei elkészítéséhez.

hirdetés

Egy német pékség a „bezzeg a nagymamám régen micsoda tortákat sütött!” – felkiáltásban megbúvó igény kielégítése céljából a süteményei elkészítéséhez valódi nagymamákat (na, jó, és nagypapákat) alkalmaz.

A régimódi, ámde ízletes, kézműves finomságok elméletileg sok látogatót röptetnek vissza a gondtalan gyermekéveikbe, és közben előállításukkal a nyugdíjas emberek is szert tehetnek egy kis mellékesre. További előny még, hogy ismét hasznosnak, illetve kevésbé magányosnak érezhetik magukat. A koncepciót kiötlő müncheni Kuchentratsch pékség a 65. életévüket betöltő, vállalkozó szellemű nagyszülőket részmunkaidőben foglalkoztatja. A 35 idősebb korú alkalmazott szemlátomást lelkes.

Forrás: 123rf
A kép illusztráció (Forrás: 123rf)

Rosemarie Nagymama például úgy nyilatkozott, hogy nagyon szeret sütni, de otthon egyedül saját magára fordítva nem éri meg a befektetett energiát. Elmondása szerint másfél órára lakik a pékségtől, de hetente csak egyszer jár be, és alig várja a munkát.

A cég tulajdonosa, Katharina Mayer szerint az üzleti modell célja idősebb emberek rugalmas foglalkoztatása, hogy így egy kis plusz pénzt kereshessenek, érdemes legyen kiszakítani magukat a magányból, emberek közé menjenek, és egy hasznos csapat tagjának érezhessék magukat.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: The Daily Meal)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél