hirdetés
hirdetés

Kalkulátor: ennyi támogatást KAP-NAK

A NAK KAP-kalkulátora az aktuális előírások adatait is tartalmazza. Segítségével a közvetlen támogatások mellett becsült összeg számítható ki az egyéb nemzeti forrásból finanszírozott várható támogatásokról is.

hirdetés

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2018. évre vonatkozó adatokat is tartalmazó támogatás-kalkulátora segítségével kiszámíthatja a közvetlen támogatásainak várható összegét (SAPS, zöldítés, fiatal mezőgazdasági termelőknek járó támogatás, termeléshez kötött támogatások). A kalkulátor használatához kattintson ide.

A számított eredmény alapján a kistermelői rendszer tagjai mérlegelhetik, hogy kívánnak-e a továbbiakban is az egyszerűsített rendszerben maradni, vagy a SAPS rendszer keretein belül igénylik inkább közvetlen támogatásaikat.

A közvetlen támogatások mellett a kalkulátor segítségével képet kaphat az egyéb nemzeti forrásból finanszírozott várható támogatásokról is, amelyeket az egységes területalapú támogatási rendszerben a közvetlen támogatásokon felül vehet igénybe.

Forrás: 123rf

A kalkulátorban feltüntetett támogatási összegek csupán tájékoztató jellegűek, becslésen alapulnak. A kifizetésre kerülő összeg több esetben a jogcímre bejelentett állatlétszám, területnagyság, valamint a szeptember 30-i HUF/EUR árfolyam függvénye, amelyek a modellben alkalmazott támogatási összeghez képest jelentős eltérést is eredményezhetnek.

Az uniós forrásból fizetett támogatások esetében a ténylegesen folyósított támogatási összeg nagysága – ezen kívül – még függ a tényleges fajlagos támogatási összeg(ek)től valamint az esetleges levonásoktól.

A nemzeti forrásból fizetett támogatások esetében a kifizetésre kerülő támogatások mértéke függ az elfogadott nemzeti költségvetésben szereplő összegektől.

(forrás: Magro.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél