hirdetés
hirdetés

Európai színvonalú Coop-üzlet nyílt Nyíregyházán

Önerőből, zöldmezős beruházással, környezettudatosan

A Szabolcs-Coop több mint 200 millió Ft-os önerőből megvalósított beruházással egy újonnan, zöldmezős beruházásként felépített, új Coop arculatú szupermarketet adott át Nyíregyházán.

hirdetés

A Coop Gazdasági Csoport boltmegújítási programjának részeként, ünnepélyes keretek között, új arculattal adták át a Szabolcs-Coop Zrt. új, több mint 200 millió Ft értékű beruházással, saját forrásból felépített szupermarketjét, amely ebben a kategóriában szinte az egyetlen bolt a környéken.  Az üzlet 27 millió Ft-ot kitevő árukészlettel várja a vevőket Nyíregyházán a Nyírszőlősi úton. Az új egység felépítését a korábban, ugyancsak a Nyírszőlősi úton üzemelő Coop ABC megnövekedett forgalmából fakadó egyre szűkösebbé coopváló eladótér tette szükségessé.

A beruházás során kiemelt szerepet kapott a környezetvédelem és az energiatakarékosság. A z üzletet teljesen a környezettudatosság jegyében alakították ki. A klimatizált, energiatakarékos hűtőberendezéssel (zárható tejregálok és fagyasztó ládák), és kondenzációs kazánnak rendelkező üzlet alapterülete 780m², melyből a nettó eladóterület közel 400 m². A világítást mozgásérzékelős villanykapcsolókkal oldották meg, valamint az előre programozható hűtő/fűtő rendszer mellett a hűtőberendezések által keletkezett hulladékhőt is hasznosítják a szupermarket hűtése/fűtése során.

Az újonnan felépített, saját parkolóval rendelkező egység friss zöldség-gyümölcs termékekkel, friss tőkehús, baromfi-, csemegepult készlettel, valamint tejtermék kínálattal várja a vásárlókat. Az árukészlet kialakításakor kiemelt szerepet kapnak a hazánkban gyártott termékek, amelyet a központi beszerzés mellett a környékbeli termelőkön, üzemeken keresztül biztosít a Szabolcs-Coop.

A cég az új szupermarket felépítésével amellett hogy megtartotta a korábbi ABC munkatársait 40%-os munkaerő bővítést is végrehajtott, így jelenleg 14 szakképzett munkatárs dolgozik az üzletben. Ezt a számot a jövőben emelni kívánja a Szabolcs-coopSzatmár-Bereg megyei vállalkozás.

Az ünnepélyes átadáson Béni Mihály, a Szabolcs-Coop Zrt. elnök-vezérigazgatója felidézte a története során mindvégi nyereséges cég, valamint a jelenlegi beruházás történetét.

Jászai Menyhért Nyíregyháza alpolgármestere, több minőségben is üdvözölte a „Coop-családot”: egyrészt, mint a térség egyik felelős vezetője, megköszönte a környékbelieknek minőségi szolgáltatást nyújtó Coop üzletet – amelynek ő is rendszeres vásárlója lesz –, másrészt mint Coop-törzsvásárló, akinek már gyermekkorától számtalan kedves emléke fűződik az üzletlánchoz.

Csepeli Lajos, a Co-op Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke beszédében kiemelte: külön öröm számára, hogy egy önerőből, zöldmezős beruházással épült, kimagasló színvonalú üzlet megnyitásán lehet jelen, amely beruházásnál a siker mindhárom szükséges kelléke – a válsággal dacolva – tetten érhető: a tudás, a bátorság és a szerencse.

Murányi László, a Co-op Hungary Zrt. vezérigazgatója pohárköszöntőjében rámutatott: ez a teljesen a Coop Boltmegújítási Program jegyében megvalósult beruházás tökéletesen és szemléletesen példázza az üzletlánc stratégiai törekvéseit.

Szabolcs-Coop Zrt.

A Szabolcs-Coop saját tulajdonában álló 17 db kiskereskedelmi egységet üzemeltet Nyíregyházán és környékén.  Béni Mihály, a Szabolcs-Coop Zrt. elnök-vezérigazgatója az átadáson elmondta: A nyíregyházi központú cég a tavalyi évben 4,8 milliárd forintos éves forgalmat realizált, a foglalkoztatottak száma meghaladja a 230 főt. Az elmúlt év legfontosabb eredménye, hogy a vásárlóerő csökkenése mellett sikerült a forgalmi nagyságrendet megőrizni, a pénzügyi stabilitást megtartani, a meglévő bolthálózat fejlesztését felgyorsítani a vevői igények figyelembevételével. Az idei év végére már a cégcsoport összes üzlete az új Coop arculattal fog működni, az egységei egytől-egyig kívül-belül megújulnak.  

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél