hirdetés
hirdetés

FM: az év eleji áfacsökkentés élénkíteni fogja a gazdasági növekedést

Az áfa csökkentése ösztönzi a gazdasági növekedést, hatására fehéredik a gazdaság, növekszik a hazai felvásárlás, mérséklődik az import - hangsúlyozta Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

hirdetés

Felidézte, hogy az idén január elsejétől az élelmiszergazdaságban csökkent a friss tej, a baromfi és a tojás, egy évvel korábban pedig a sertés tőkehús áfája.

Kifejtette: a csökkentés hatására a tojástermelés, a tej és a baromfi szektor a hazai piacon még versenyképesebb lesz, mérséklődök az importnyomás, tisztul a gazdaság, hitelképesebb lesz a szektor.

A helyettes államtitkár szerint a sertéshús áfa csökkentésének tapasztalata azt mutatja, hogy a kedvező hatást élvezhetik a hazai fogyasztók. Példaként említette, hogy a sertéshús alapanyagár növekedése ellenére sem fizet annyit a fogyasztó, mintha nem lett volna áfa-csökkentés.

Hozzátette: nagy az érdeklődés a további áfa-csökkentésre, amennyiben a költségvetés mozgástere lehetővé teszi, az Földművelésügyi Minisztérium javaslatot dolgoz ki a kormány számára további termékpályák bevonására.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél