hirdetés
hirdetés

Folytatódnak a tejipari gyakorlati napok

Folytatódik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által 2017 tavaszán elindított „Tanuljunk együtt!” programsorozat. A köztestület akkor a tagok kérésének megfelelően a tejipari területen hirdette meg a lehetőséget. A visszajelzések alapján ismét ez a tematika kerül a fókuszba, hiszen kiemelt igény mutatkozik a gyakorlati, piacképes tudás megszerzésére.

hirdetés

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a tagi igények alapján 2017 tavaszán indította útjára „Tanuljunk együtt!” programsorozatát a termékfejlesztések előmozdítása, valamint az előállítók elméleti és gyakorlati ismereteinek bővítése érdekében. A NAK Élelmiszeripari Igazgatósága a lehetőséget első ízben a tejipari területen hirdette meg. Mivel a visszajelzések alapján kiemelt igény mutatkozik a gyakorlati, piacképes tudás megszerzésére, amelyek azonnal beilleszthetők az előállítók tevékenységébe, a köztestület tovább folytatja tudásalapú tevékenységét, ismét a tejiparra fókuszálva.

A kép illusztráció (Forrás: 123rf)

Az érdeklődő tagok - figyelembe véve az előképzettséget és a már megszerzett gyakorlatot - savas- és oltós alvasztású termékgyártás témájú, 2-2 napos gyakorlati napokon vehetnek részt a mosonmagyaróvári Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézetben, kamarai finanszírozás mellett. (A program költségét a NAK biztosítja, azonban az esetlegesen felmerült egyéb költségek a résztvevőt terhelik.) A savanyított tejtermékek esetében főként a tejföl, joghurt, kefir és túró gyártástechnológiájával ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Az oltós termékgyártás esetében a gomolya sajt mellett a röglyukas és erjedési lyukas félkemény sajtok gyártásába és bírálatába kaphatnak betekintést a résztvevők. A gyakorlati oktatások mellett nagy hangsúlyt helyeznek az alapismeretek elsajátítására is, így a képzésekhez egy általános oktató anyag is készül kiegészítésként. A tananyag átfogó ismereteket nyújt az alapanyagok kiválasztásától az élelmiszerhigiénián és élelmiszerbiztonságon át a technológiai ismeretekről valamint a késztermékek bírálatáról is, kiemelt figyelmet fordítva az egyes kritikus pontokra, jellemző hibákra és azok korrigálási lehetőségeire.

A tejipari gyakorlati napok az alábbi csoportokban és időpontokban indulnak:

Kezdő csoport:                                 2018. április 4-5. - Savanyított tejtermékek gyártása

                                               2018. április 25-26. - Oltós alvasztású termékgyártás

Haladó csoport:               2018. május 16-17. - Savanyított tejtermékek gyártása

                                               2018. június 6-7. - Oltós alvasztású termékgyártás

A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a kamara portálján lehet.

A gyakorlati napokon – a tanüzem méretének megfelelően – a NAK alkalmanként 10 fő részvételét tudja biztosítani, ezért a regisztráció nem jelent automatikus részvételi lehetőséget. További információ: Horváth Vivien élelmiszeripari ügyintéző, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , +36-20-279-3790.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél