hirdetés
hirdetés

Ha folpackot használ, most fellélegezhet

Ezentúl sokkal könnyebben csomagolhatja el az étkezések után keletkezett, de még fogyasztható maradékot.

hirdetés

A folpack könnyen saját magához tapad, ami végül is helyes, mert így hatékonyabban lehet elcsomagolni vele az élelmiszereket. A gond az, hogy „önragadó” adottságát akkor sem veszíti el, ha éppen semmilyen ételt nem bugyoláltak belé. Ilyenkor egy rossz mozdulat, és a frissen tartó fólia úgy magába gabalyodik, hogy sokszor gyakorlatilag használhatatlanná válik. Szerencsére az egész folyamatnak elejét vehetjük, ha a folpackot a konyhai fiók helyett a mélyhűtőben tároljuk.

Forrás: 123rf

A hidegebb környezetben az anyag sokat veszít a tapadó erejéből, aminek két fő oka van:

•    először is, a fagyosabb közeg mérsékli a fólia felületén a statikus elektromosságot.
•    másodszor, a műanyag csomagolás molekuláris felépítése – polietilén némi ragasztóval megfejelve – az „éghajlatváltozás” hatására módosul.

„A műanyag felületek közötti tapadást valószínűleg az okozza, hogy rajtuk a molekulák átrendeződnek, és egymás között gyenge kémiai kötéseket hoznak létre – nyilatkozta a TODAY Foodnak Chad Orzel, a Union College fizika- és asztronómia-professzora. – Az alacsonyabb hőmérséklet egy kissé gátolja ezt a folyamatot.”

Következésképpen a fagyasztóból kivett folpack sokkal könnyebben legöngyölíthető. Az anyag hideg állapotban is kiválóan alkalmas az ételek becsomagolására, pláne, hogy felmelegedés közben ismét tapadóssá válik.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: Delish)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Cikk[230431] galéria
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél