hirdetés
hirdetés

Halfogyasztással az egészségért

Évente egyszer mindenkinek érdemes ellenőriztetni vércukorszintjét, hogy az esetleges problémára időben fény derüljön. A cukorbetegség (diabétesz) minden korosztályt érinthet.A kettes típusú diabétesz kialakulásának esélyét egészséges életmóddal csökkenteni lehet. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány 2005 óta szervez Egészségnapokat, ahol bárki ingyen megméretheti cukorszintjét, probléma esetén pedig hasznos tanácsokat, életmódjavaslatokat kaphat. Az érdeklődőket 2018. november 11-én, 10 és 18 óra között várják Budapesten, a Millenárison. A halfogyasztás nem csak a cukorbetegség, de számos más egészségügyi probléma esetén is kiválóan beilleszthető az étrendbe, hiszen számos, az emberi szervezet számára hasznos tápanyagot és omega-3 zsírsavat tartalmaz, ezért a „Kapj rá!” kampány halas kóstoltatással, ismeretterjesztő és egészséges recepteket tartalmazó füzetekkel készül az eseményre.

hirdetés

A túlzott kalóriabevitel, a kiegyensúlyozatlan táplálkozás és a mozgásszegény életmód, számos más betegség mellett, a cukorbetegség kialakulását is elősegítheti. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány évről évre Egészségnapokon hívja fel a figyelmet arra, miért érdemes vércukorszintünket rendszeresen ellenőriztetni, mit tehetünk a megelőzés érdekében, valamint abban is segítséget nyújt, hogy hogyan lehet együtt élni a már kialakult betegséggel. Az egészséges táplálkozás a kettes típusú diabétesz megelőzésének egyik kulcsa.

A halfogyasztás pedig hatványozottan hozzájárulhat többek között a krónikus, nem fertőző megbetegedések megelőzéséhez, hiszen a halhús kedvező tápanyag összetétele jótékony hatással van az egészség megőrzésére. Az emberi szervezet számára kiemelendő jelentőségűek a többszörösen telítetlen zsírsavak (pl. omega-3), melyek egyaránt segítika vér normál koleszterinszintjének fenntartását és a szív megfelelő működését. Emellett segítik a látás megóvását, és hozzájárulnak az emberi agy magzati és csecsemőkori optimális fejlődéséhez, valamint időskorban az agy megfelelő működéséhez is.


A halhús kiváló fehérjeforrás az emberi szervezet számára, magas víztartalmának, valamint az izomrostok közötti laza szerkezetű kötőszövetének köszönhetően nem csak könnyebben emészthető, de elkészítési ideje is sokkal rövidebb, mint az egyéb húsoké. A szakemberek szerint hetente legalább egy-két alkalommal érdemes halat fogyasztani.

Az Egészségnapról a „Kapj rá!” halfogyasztást ösztönző kampány standja sem hiányozhat, hiszen ízletes kóstoló falatokkal, füstölt afrikai harcsafilével és halfasírttal, valamint egészséges recepteket tartalmazó kiadványokkal várják az érdeklődőket. A receptfüzetek nem csak az egyes halfajták egészséges mivoltára hívják fel a figyelmet, de tanácsokat adnak a zsírszegény, valamint alternatív elkészítési módokat illetően is. A halkóstolás előtt és után a résztvevők különböző szűrővizsgálatokon vehetnek részt, ellenőriztethetik vércukorszintjüket, dietetikusoktól kaphatnak tanácsokat és természetesen szórakoztató programok is gondoskodnak a jó hangulatról.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél