hirdetés
hirdetés

Idén 50 éves a METRO

A METRO az 50. születésnapja alkalmából indított karitatív megmozdulása keretében 11 nagyvárosban 13 helyszínen szervezett adománygyűjtést a helyi áruházak aktív közreműködésével. A jótékonysági aktivitásoknak köszönhetően több száz családnak nyújtottak az áruház munkatársai segítséget, ott ahol igazán szükség volt rá. A nemré-giben MAF díjjal is elismert Élelmiszermentés program során pedig mintegy 43 000 rászorulónak juttattak friss élelmiszert.

hirdetés

Az idén hazai vonatkozásban 20 éves, nemzetközileg tekintve pedig 50 éves születésnapját ünneplő METRO ez alkalomból számtalan karitatív programot indított útjára, melynek kere-tében országszerte támogatta különböző kezdeményezésekkel a rászorulókat, valamint a helyi közösség életének megkönnyítéséhez igyekeztek hozzájárulni. 13 helyszínen- Budaka-lászon, Budaörsön, Debrecenben, Ferencvárosban, Győrött, Kecskeméten, Kelet-Pesten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Szegeden, Szombathelyen és Székesfehérváron-adományokkal, felújításokkal támogatták a helyi iskolákat, alapítványokat, jelentős segítsé-get nyújtva ezzel több, mint 100 családnak és közel 200 fiatalnak. A kezdeményezésekben a helyi áruház dolgozói is aktívan részt vettek: országszerte számos városban szervezték meg az adománygyűjtést; találták ki hogyan és kinek segíthetnének; valamint részt vettek, egy-egy óvoda, iskola felújítási munkálatainak elvégzésében.

Az ENSZ felmérése és a Magyar Élelmiszerbank által közölt információk szerint Magyaror-szágon több százezer alultáplált ember él és körülbelül 10-15 ezer gyermek éhezik.  Ennek ellenére Magyarországon a háztartásokban fejenként évente 40 kg élelmiszer kerül a sze-métbe. Többek között ezért is jelentős a METRO országos programja az Élelmiszermentés, amely ’Az Év Legnagyobb Hatást Elérő Támogatói Program’ MAF díjat is elnyerte. Az Élel-miszermentés során az áruházakból a lejárat közeli és esztétikai hibás termékeket a rászoru-lók kapják meg, így azok nem kerülnek megsemmisítésre.

A METRO az eltelt 2 évben 573 922 kg, azaz 507 005 745 forintnak élelmiszert adott át az Élelmiszerbanknak, ezzel országszerte 43 000 embernek jutatott friss élelmiszert.

A METRO mindemellett kiemelkedően fontosnak és hiánypótlónak tartja azt a munkát, ame-lyet a szeretetszolgálatok, a családsegítő, gyermekvédelmi szervezetek végeznek, ezért  Debrecenben a Családsegítő és Gyermekjóléti Központtal együttműködve 50 családnak adott át egy-egy élelmiszercsomagot;  jelentős felajánlással támogatta a győri Anya, Cse-csemő és Gyermekotthont; Szombathelyen pedig adománygyűjtést szervezett az SOS Gyermekfalu és a Gencsapáti Gyermekotthon részére. A nyíregyházi METRO ruhagyűjtést szervezett, mely során a dolgozók kivételes mennyiségű, 250 kg ruhát gyűjtöttek össze.

„Számunkra a vállalati társadalmi felelősségvállalás komoly felelősségtudatot jelent a kör-nyezettel és a társadalommal szemben. Fontosnak tartjuk, hogy aktív szerepet vállaljunk és támogatási politikánkat követve segítsük a rászorulókat termékeinkkel, szolgáltatásainkkal. Az Élelmiszermentés és a helyi városi aktivitásaink mellett  szorosan együttműködünk a Ma-gyar Vöröskereszttel, valamint segítjük a Hajléktalan Közalapítványt is A jubileumi év alkal-mából indított programok bebizonyították, hogy jó irányban haladunk, és büszke vagyok arra, hogy a munkavállalók önként csatlakoztak és lelkesen részt vettek a kezdeményezésekben.” – mondta Horváth Imre, a METRO vezérigazgatója.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél