hirdetés
hirdetés

Kukoricapehely-sört dob piacra a Kellogg’s

Főleg a tevékenységei folyamán keletkezett élelmiszer-hulladék csökkentését célozza a lépéssel.

hirdetés

Kukoricapehely-sört bocsát forgalomba a Kellogg’s. Az innivaló főleg a cég berkeiben keletkezett élelmiszer-hulladék csökkentését szolgálja.

A Throw Away IPA-t egy manchesteri, Seven Brothers Brewery nevű főzde állítja elő.

A környezetvédelmet szolgáló sör gabonatartalmának 30 százaléka áll túl kicsinek, túl nagynak vagy túlfőzöttnek találtatott kukoricapehelyből – a „maradék” 70 százalékát búza képezi.

A tengeri állítólag megédesíti az ízét, illetőleg kukoricaszínt kölcsönöz neki.

Forrás: Kellogg'sUK

Az ital forgalmazása máskülönben a Magyar Élelmiszerbank Egyesülethez hasonlóan működő, FareShare nevű, brit élelmiszer-elosztó szervezetet is támogatja. A gyártó minden doboz eladott sör után 10 penny-t fizet a jótékonysági alapítványnak.

A Kellogg’s UK jótékonyságért felelős igazgatója, Kata Prince azt mondta, hogy a Kellogg’s folyamatosan kutat a termelése során keletkezett hulladék csökkentését célzó módszerek után, és ezért nagy dolog, hogy a vállalat összefog egy helyi beszállítóval ebben az érdekes kezdeményezésben. A Seven Brothers Brewery részéről pedig Alison Watson úgy fogalmazott, hogy a főzde is nagyon örül, hogy a Kellogg’s-szal együttműködve egy olyan projekten dolgoznak, amely lehetővé teszi a mellőzött, de a fogyasztásra még kiválóan alkalmas gabonapelyhek újrafelhasználását.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: Metro)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél