hirdetés
hirdetés

Lesz új Magyar Michelin-csillag?

A hazai csúcsgasztronómia képviselői nyilatkoztak a Világevő blognak a várakozásaikról: lesz-e szerintük új csillagos étterem.

hirdetés

Március 26-án Budapesten rendezik meg a világ egyik legnagyobb presztízsű étteremkalauzának, a Michelin Kalauznak a 2018-as Michelin Main Cities of Europe című kiadványának bemutatóját. Ez a kiadvány tartalmazza Budapest ajánlott éttermeit is, így ezen az eseményen derül majd ki az is, hogy mely magyar éttermek részesülnek Michelin-csillagban. Jelenleg összesen 4 csillagos éttermünk van (Costes, Onyx, Borkonyha, Costes Downtown), a Világevő blog megkérdezte a hazai csúcsgasztronómia legnevesebb képviselőit (többek közt a csillagos éttermek képviselőit is), várnak-e változást ezen a téren.

A hazai szakértők egyöntetű véleménye szerint garantáltan lesz új csillagos étterem itthon a 2018-as kiadványban. Mind a 27 szakértő igennel válaszolt erre a kérdésre.

A válaszadók fele 2 új csillagost feltételez, de van olyan végletesen optimista is, aki 4-et, azaz összesen 8 csillagos éttermet. de azért a túlnyomó többség (összesen 78%) szerint 5, vagy 6 csillagos éttermünk lesz a díjátadó után. A válaszadók közül senki sem számít arra, hogy a létező legmagasabb díjat, 3 Michelin-csillagot kapjon valaki itthon, 30% viszont számít egy 2-csillagosra. 70% szerint nem lesz egynél több csillaggal rendelkező étterem.

A szakma várakozása szerint a Babel Budapest lesz az új csillagos étterem a második helyen a a St. Andrea Wine & Gourmet Bar áll. A vidéki éttermek közül a tatai Platán szerepel az esélyesek között. A további csillagra érdemes éttermek között szerepel a MÁK és az Arany Kaviár is.

(forrás: Világevő)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél