LIDL Beszállítói Akadémia

Bio-, és mentes, ezen belül is a glutén- és cukormentes termékek kerülnek fókuszba a LIDL Beszállítói Akadémia idei első rendezvényén. A LIDL immár harmadik éve várja a potenciális partnereket Beszállítói Akadémiáján, hogy egy kötetlenebb rendezvény formájában megismerkedjen termékeikkel, illetve alkalmat teremtsen a szakmai párbeszédre a terítéken lévő piacokkal kapcsolatban.

hirdetés

A LIDL 2018-ban is szeretné növelni beszállítói körét olyan termékekkel, amelyek összetétele, a termék jellege vagy minősége okán eltér a piaci átlagtól. A soron következő, 2018. május 29-én a miskolctapolcai Avalonban megrendezésre kerülő rendezvényen ezúttal a bio- és mentes termékek piacáról hallhatnak bővebb információkat az érdeklődők. A rendezvényen résztvevők az érintett területekről naprakész információkat hallhatnak a trendekről, a jogszabályi háttérről, a piaci lehetőségekről.

HA AZ ÖN VÁLLALKOZÁSA
• a fenti területek valamelyikében termel vagy állít elő terméket termékek gyártásával, előállításával foglalkozik
• kiváló és kiszámítható minőségben termel
• szívesen részt venne saját márka termékfejlesztésben
• megbízható beszállító
• szívesen bővítené hazai és exportpiacait
• hosszú távú üzleti kapcsolatokat keres

Időpont: 2018 május 29.
Helyszín: Avalon Resort&Spa, Miskolctapolca

PROGRAM
10.00–10.10 Köszöntő

10.10–10.30
Korszerű táplálkozási trendek az egészség megőrzése érdekében
Előadó: Csengeri Lilla MSc dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) Kommunikációs bizottságának tagja

Az egészség megőrzésének egyik legfontosabb „eszköze” a táplálkozás. Az „Amit eszel, azzá leszel” szemlélet bár lassan, de szerencsére egyre szélesebb körben népszerű. De hogyan táplálkozzunk egészségesen, melyek a korszerű táplálkozás trendjei. Az előadásban a dietetikus szakember beszél az új hazai táplálkozási ajánlásról, az OKOSTÁNYÉR®-ról, a gluténmentes és a diabéteszes étrend előfordulásáról a hazai lakosság körében.

10.30–10.45.
Biztonságos? Trendek és lehetőségek a gluténmentes termékek piacán

Előadó: Koltai Tünde, A Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete, elnök
Manapság egyre divatosabb a „mentes” élelmiszerek fogyasztása. Ezt igazolja az ilyen termékek piaci kínálatának rohamos bővülése. Míg a fogyasztók egy része saját önkéntesen választják az ilyen élelmiszereket, úgy vannak olyanok is, akik egészségügyi problémák miatt állnak át a mentes élelmiszerek, így például a gluténmentes élelmiszerek fogyasztásra. Milyen jelenleg a hazai gluténmentes élelmiszerek kínálata? Mely területeken van még potenciál a választék bővítésére? Az előadásban többek között erre kaphatnak választ.

10.50–11.15
Ökotermékek a diszkontláncokban

Előadó: Allacherné Szépkuthy Katalin, Hungária Öko Garancia Kft., ügyvezető igazgató

A tudatos fogyasztók számának emelkedésével az ökológiai mezőgazdaságból származó termékek szükségszerűen megjelennek a diszkontláncokban is. Milyen szabályzóknak kell megfelelniük ezen élelmiszereknek? Melyek a legkeresettebb öko élelmiszerek? Az előadás során bemutatjuk a meghatározó nemzetközi tendenciákat, a legfontosabb szabályzókat, és ismertetjük a termelőkre és a feldolgozóüzemekre vonatkozó legfontosabb előírásokat.

11.10–11.30 Kávészünet

11.30–12.00

A Lidl keresi az új együttműködési lehetőségeket.
Mit vár el jövendő partnereitől a Lidl?

12.00–12.10 Kérdések és válaszok

12.10–13.00 Ebéd

13.00– Workshop, személyes egyeztetések
A szervezők a program változásának jogát fenntartják!

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Cikk[223064] galéria
hirdetés