hirdetés
hirdetés

Nehezebb junk-foodot nyitni Londonban

A gyerekkori elhízást övező félelmek miatt London főpolgármestere bevezeti a gyorséttermeket sújtó 400 méteres szabályt.

hirdetés

Sadiq Khan, London főpolgármesterének bejelentése értelmében ezentúl a városi iskolák 400 méteres körzetében tilos lesz gyorséttermet nyitni. A szabályozás a „ketyegő időzített bombának” nevezett gyerekkori elhízás mértékének visszaszorítását célozza.

Amint arról az Evening Standard beszámol, az angol fővárosban az elemi iskola elvégzése után a diákok csaknem 40 százaléka már elhízottnak, illetve túlsúlyosnak tekinthető.

Khan szerint a gyorséttermek London lüktető részei, de fontos, hogy ne ösztönözzék silány ételek vásárlására a gyerekeket. A politikus úgy gondolja, hogy a terv „egészségesebb étkezési környezet” kialakulását fogja előidézni az iskolák körül. A főpolgármester 400 méteres szabálya a már megépített éttermeket nem érinti.

Ami azt illeti, Khan a meglévő tiltott zónákon túl is szigorítani szeretne a helyzeten, és szíve szerint az újonnan szárba szökkenő gyorséttermeket a zsírban sütés gyakorlata helyett egészségesebb módszerekre (pl. grillezés) „bírná”.

Forrás: 123rf

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: The Daily Meal)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél