hirdetés
hirdetés

Mítoszokat gyűjt a Nébih

Az élelmiszer-biztonsággal kapcsolatos, széles körben elterjedt mítoszok, „városi legendák” összegyűjtésére vállalkozott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az érdeklődők az „élelmiszeres mítoszokat” augusztus végéig online űrlapon küldhetik el a hivatal számára. A legnépszerűbb legendákat szakértői elemzésnek veti majd alá a Nébih.

hirdetés

„A fagyasztást nem élik túl a mikrobák.” „Ha 5 másodpercen belül felvesszük a leesett élelmiszert a földről, akkor még nem kerülnek rá baktériumok.” „A biztonságos élelmiszer E-számoktól mentes.” - néhány népszerű „városi legenda”, ami sokakat megtéveszt.

A Nébih legújabb kezdeményezésében az élelmiszer-biztonsággal kapcsolatos, széles körben elterjedt mítoszok összegyűjtésére vállalkozott. A nagy élelmiszer-biztonsági mítoszlista összeállítását a legelterjedtebb (és legkárosabb) legendák szakértői elemzése követi majd. A szakemberek célja, hogy – külsős szakértőket, kutatókat is bevonva – objektíven bemutassák, van-e valóságalapja az adott mítosznak, valamint éles helyzetben, a legenda alkalmazása helyett, hogyan járhatunk el helyesen.

Forrás: 123rf

Európában ugyanis az élelmiszer eredetű megbetegedések jelentős része éppen a vásárlók figyelmetlenségéből következik be, és ez alól Magyarország sem kivétel.

Az érdeklődők az „élelmiszeres mítoszokat” augusztus végéig a Nébih honlapján (http://portal.nebih.gov.hu/mitosz-gyujto) elérhető rövid űrlap segítségével küldhetik el. A mítoszlista összesítése után – várhatóan ősszel – indul majd az értékelési szakasz, az eredményekről pedig közérthető formában, rendszeres időközönként beszámol majd a hivatal a weboldalán.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél