hirdetés
hirdetés

Ön enne vegán rántottát?

Egy Just nevű, fenntarthatóan működő, vegán startup piacra dobta Just Egg-re keresztelt, tojást nem tartalmazó, tojáspótló termékét.

hirdetés

A hagyományos csirketojással szemben a szósz teljesen növényi alapú; túlnyomó részt a mungóbabként ismert, Ázsiában népszerű, fehérjedús hüvelyes zöldségből készül.

A Just tájékoztatása alapján a keverék rántottára van optimalizálva, de sodókészítéshez, illetve omlett-, palacsinta- és kenyérsütéshez is fel lehet használni. A mixtúra előállításához valamilyen nem tökéletesen világos úton számolva a csirketojáshoz képest 77 százalékkal kevesebb vízre van szükség, és a gyártása 40 százalékkal kevesebb üvegházhatású gázt ereszt a levegőbe.

Just Egg (Forrás: Just)
Just Egg (Forrás: Just)

A The Daily Meal szerzője szerint kisebb negatívum, hogy a termékből a rántottakészítés nagyon hosszadalmas folyamat, illetve, hogy nagyon drága. A fogyaszthatósági ideje is csupán négy nap, szóval ezen a téren a tojás mellett labdába sem rúghat. Mind ennek ellenére az elegy állítólag rendkívül finom, ami azért jelentősen kozmetikázza az összképet.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: The Daily Meal, Plant Based News)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél