hirdetés
hirdetés

Óriási lett az előnyünk Japánban

Az európai országok közül elsőként Magyarországgal zárta le a különféle baromfi termékek szállítási feltételeinek modernizálásáról szóló egyeztetéseket Japán. 

hirdetés

A mától hatályos szakdiplomáciai sikerről a japán országos főállatorvos, dr. Norio Kumagai hivatalos levelében tájékoztatta hazánk országos főállatorvosát dr. Bognár Lajost.

A 2018. július 4-ével hatályba lépett megállapodás értelmében, egy jövőbeni madárinfluenza járvány kitörése esetén nem Magyarország egészéről, hanem csak a betegséggel érintett közigazgatási területekről korlátozzák a baromfi termékek Japán piacra történő szállítását. Ez a magyar vállalatok esetleges exportkiesését jelentős mértékben csökkentheti.

A regionalizáció elvének jövőbeni gördülékeny alkalmazását az agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára/országos főállatorvos dr. Bognár Lajos kezdeményezte a japán hatóságoknál a 2016/2017-es magyarországi madárinfluenza járványt követően.

A főállatorvosok személyes egyeztetései mellett 2017 augusztusában japán szakértők is hazánkba látogattak, hogy a megállapodáshoz szükséges feltételeket megvizsgálják. A regionalizáció bevezetése tehát a magyar állategészségügyi szolgálat által nyújtott biztosítékok elismerését is jelenti. A döntés révén a japán exportban érdekelt magyar baromfiipari vállalkozások európai versenytársaikhoz képest is előnyhöz juthatnak egy jövőbeni járvány esetén.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Cikk[225192] galéria
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél