hirdetés
hirdetés

Rekordszintet ért el a K&H kkv-bizalmi index

A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások következő egy évre vonatkozó várakozásait 2004 óta jelző K&H kkv-bizalmi index történelmi csúcspontot ért el, 13 pontos emelkedést követően 11 ponton áll - közölte csütörtökön a K&H.

hirdetés

A tájékoztatás szerint az index történetének legmagasabb értékét leginkább a közterhek csökkenésére, a vállalkozásbarát gazdaságpolitikára és a javuló versenyhelyzetre irányuló pozitív várakozások magyarázzák.

Kovács Viktor Zoltán, a K&H kkv marketing főosztályvezetője a közleményben úgy fogalmaz, hogy a vállalkozások látható optimizmusának fő mozgatórugója a felmérés előtt nem sokkal bejelentett adó- és járulékcsökkentés lehetett.

Kiemelte: tovább nőtt az alacsonyabb közterhekkel kalkulálók aránya. A közterhek kedvező alakulása mellett a kormányzat 2017-es intézkedéseivel kapcsolatban is derűlátók a kkv-k, a többség szerint semleges vagy pozitív hatással lesz az idei gazdaságpolitika a vállalkozás működésére.

A  közlemény szerint minden negyedik vállalkozás véli úgy, hogy versenyhelyzete javul, idén lekörözi a konkurens cégeket.

A felmérés szerint a szektorok közül az agrárium a legoptimistább, amelynek hátterében feltehetően a rekord gabonatermés, és a november végéig megközelítőleg 118 milliárd forint egységes területalapú támogatási előleg kifizetése állhat - közölte a K&H.

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

kkv
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél