hirdetés
hirdetés

Robotizált sajtgyártás Mosonmagyaróváron

Másfélmilliárdos saját finanszírozású beruházással épített új üzemcsarnokot az Óvártej Zrt., amelynek olasz tulajdonosai az egyik legmodernebb technológiával friss tejből készítik a Stockholmtól Lisszabonig keresett termékeiket. Az új üzemegységet Dr. Nagy István agrárminiszter nyitotta meg november 30-án Mosonmagyaróváron.

hirdetés

Az élelmiszeripar csúcstechnológiáját képviselő 1000 négyzetméteres üzemcsarnokot avatott november 30-án az Óvártej Zrt. A jelenleg naponta  250-300 ezer liter tejet feldolgozó, de akár 400 ezer liter tej és 40 tonna sajt előállítására is képes új gyáregység automatizált gyártósorai, robotizált csomagolási vonalai az egyik legmodernebbek a hazai tejiparban. Az Óvártej saját forrásból valósította meg a közel 1,5 milliárd forintos beruházást. Az új üzemegységet Dr. Nagy István agrárminiszter nyitotta meg november 30-án Mosonmagyaróváron.

„Az elmúlt 5 évben cégünk az új tulajdonosi kör tőkeinjekciója segítségével egy nehéz és veszteséges helyzetből profittermelő céggé tudta kinőni magát. Az innovációknak köszönhetően a magyarországi termelést energiahatékony és környezetkímélő módon dupláztuk meg az elmúlt három év során” – mondta a megnyitó előtt Carlo Volpe, az Óvártej Zrt. igazgatója.

Az új 1000 négyzetméteres üzemegységében stracchino és mozzarella készül. Az 1903-ban alapított sajtgyár öt éve, 2013-ben került a Valcolatte családi cég tulajdonába. A hazai és a környező országok sajtkínálatának bővítését az olasz tulajdonosok friss tejből és a magyarországi munkaerő megtartásával valósítják meg. Az Olaszország Emilia-Romagna tartományában található cégcsoport tagjaként az Óvártej egész Európát meghódította: Lisszabontól Szófiáig, Stockholmtól Máltáig, és ismertté vált a közel-keleti piacokon is.

Forrás: Óvártej

„Az International Featured Standard (IFS) és British Retail Consortium (BRC) minősítéseink, vagyis a legmagasabb biztonsági és élelmiszer-minőségi előírásoknak megfelelően nem csak az a célunk, hogy szezonális ingadozások nélkül egész évben a legmagasabb minőségű terméket gyártsuk. Az új üzemegységünk lehetővé teszi, hogy lerövidített termelési idővel is, könnyebbé és kényelmesebbé tegyük munkatársaink munkáját, és nem utolsó sorban gyorsabban és rugalmasabban tudjuk kiszolgálni ügyfeleinket” – vallja Volpe.

A jelenleg 140 főt foglalkoztató mosonmagyaróvári cég az elmúlt öt évben megnövelte a gyártási hatékonyságát, aminek köszönhetően versenyképessége is megnövekedett munkavállalóinak képes olyan munkahelyet biztosítani, amely a jelenkor elvárásainak megfelel. A sikeres üzletpolitika és a folyamatos technológiai fejlesztések révén a tradicionális magyar sajtkülönlegességek mellett mára az olyan olasz sajtokat és receptúrákat meghonosítottak a hazai piacon, mint a mozzarella és a stracchino vagy akár a provoletta. Az elmúlt három évben Mosonmagyaróváron megduplázták a feldolgozott tej mennyiségét.

Az igazgató összegzése szerint: „fontosnak tartjuk, hogy a mindennapokban is fenntartsuk az emberi kapcsolatokat munkatársainkkal, a tejtermelőkkel, Mosonmagyaróvár minden egyes polgárával, ügyfeleinkkel és azokkal, akik önmagukban vagy akár pizzára olvasztott formában fogyasztják termékeinket. Meggyőződésünk, hogy a minőségi pizzához elengedhetetlen a hófehér mozzarella”.

Az Óvártej Zrt. küldetésének érzi az autentikus olasz sajt- és pizzakultúra terjesztését, az új 1000 négyzetméteres üzemegységben a cég népszerű Mamma Mia© termékcsaládjának mozzarella, provoletta, illetve provolone, valamint stracchino sajtjai készülnek.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél