hirdetés
hirdetés

Túl nagyok az ételadagok az éttermekben

Világszerte.

hirdetés

A British Medical Journal (BMJ) nevű folyóirat hasábjain megjelent egyik kutatás szerint a tányérokat globális szinten is túlságosan megrakják az éttermekben. A tanulmány tulajdonképpen hat államban mérte fel a helyzetet (öt országot összehasonlított az USA-val). Az Egyesült Államok mellett Kínát, Indiát, Brazíliát, Ghánát és Finnországot vizsgálták meg a szakértők. A gyors- és a hagyományos éttermekben egyaránt a legnépszerűbb menüket vették górcső alá.

Meglepő, hogy a széles körben túlevőnek bélyegzett USA-ban étkezésenként csupán a kínai menüknél kerül több kalória a fogyasztók szervezetébe. Számos tudós a felszolgált ételsorban a 600 kalóriát határozza meg  az optimális értéknek. Ezt a mennyiséget az összes országban meghaladták. Étkezésenként még Kínában is fejenként 719 kalóriát habzsolt fel a lakosság.

Forrás: 123rf

Általános beidegződés, hogy bármennyire tele vagyunk, nem illik akármennyi ételt is ott hagyni a tányéron. Kétségtelen, hogy ha a táplálék egy részét érintetlenül hagyjuk, az élelmiszer-pazarlásnak számít. A gond az, hogy ha a szervezetünk által megkívánt mértéknél többet eszünk, akkor elhízunk. A megoldás kézenfekvő: az éttermekben csökkenteni kell az ételadagokat.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: Food & Wine)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél