hirdetés
hirdetés

Vietnámi-magyar baromfitenyésztő üzem épül

A Mastergood Kft. és helyi partnere befektetésével épülhet meg Vietnámban egy baromfitenyésztési üzem.

hirdetés

A közös magyar-vietnámi vállalat formájában létrejövő tenyésztési és keltetési létesítmény új mérföldköve a két ország mezőgazdasági együttműködésének. A megépülő komplexum várható bekerülési értéke 12,5 millió euró lesz. Ennek több mint felét – 60 százalékát – a magyar gép és technológiagyártók fogják biztosítani.

– Magyarország számára az ázsiai piac komoly erőforrást jelent, ezért alakítunk ki szoros agrárdiplomáciai kapcsolatokat Vietnámmal – mondta Nagy István az üzem ünnepélyes alapkőletételén.

A miniszter hivatalos vietnámi útja során egyeztetést folytatott Nguyen Xuan Cuong mezőgazdasági miniszterrel, akivel többek között agrárgazdasági, állat- és növényegészségügyi, erdészeti, valamint élelmiszerbiztonsági kérdésekről tárgyaltak. A két miniszter megállapodott abban, hogy további lehetőségek nyílhatnak a magyar cégek számára Vietnámban az erdészet és a sertésszektor területén.

Forrás: AM Sajtóiroda

A közel 100 milliós ázsiai országban a korábbi évtizedekben sikeres együttműködés volt a baromfiágazatban. A mostani látogatással a magyar hivatalos és vállalati szféra számára is új lehetőségek nyílnak meg az ASEAN országok piaca felé.

(forrás: AM Sajtóiroda)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél