hirdetés
hirdetés

Az „Együtt az egészségért!” program Ajkán

Az egészséges táplálkozás, a mindennapos testmozgás és a megelőző szűrővizsgálatok népszerűsítése áll a COOP üzletlánc „Együtt az egészségért!” 2013 programsorozata középpontjában. Az ajkai rendezvényen a COOP üzletlánc által kiírt rajzpályázat Veszprém és Zala megyei győzteseit is kihirdették.

hirdetés

„Május 8-án útjára indítottuk az „Együtt az egészségért!” 2013 elnevezésű programsorozatot, mellyel az egészség szerepét, az egészséges táplálkozást, a mindennapos testmozgást és a szűrővizsgálatokkal történő megelőzés fontosságát kívánjuk fókuszba állítani” – mondta Bogdán József, a Polus-COOP Zrt. elnök-igazgatója, a CO-OP Hungary Zrt. ügyvivő testületének tagja az ajkai rendezvényen.

coop„A COOP számára fontos, hogy mi kerül a vásárlók kosarába majd az asztalára.” –mondta a Polus COOP Zrt. elnök-igazgatója. Bogdán József kiemelte, hogy az élelmiszerforgalmazás bizalmi feladat, a vásárlók a COOP-ot hiteles, professzionális partnernek tekintik. A Polus Coop üzleteiben nagy hangsúlyt fektetnek a nyomon követhetőségre, legyen az zöldség-gyümölcs, hús vagy éppen pékáru. /A Polus Coop saját kenyérgyárral is rendelkezik./ Ez azt jelenti – magyarázta Bogdán József, hogy már a termőföldtől nyomon követik az élelmiszer sorsát a vásárlók egészsége érdekében. Az elnök-igazgató azt is elmondta, hogy a hazai, elsősorban a térségi gazdák termékeit részesítik előnyben, ezzel nem csak a magyar termelőket támogatják, de a vevők számára is friss, egészséges árut biztosítanak.

Az egészség a vásárlással kezdődik

„A COOP az egészséges, mozgással teli élet mellett teszi le a voksát!” – mondta Sipos-Tompacoop János, aki szerint a COOP nem csak beszél, hanem cselekszik is a lakosság egészségért. A CO-OP Hungary Zrt. igazgatósági tagja, a CO-OP Vasvár Kft. ügyvezető igazgatója, arra hívta fel az ajkai rendezvényen megjelent vásárlók, érdeklődők figyelmét, hogy az egészség egy közös érdek, amelyben mindenkinek meg van a saját maga feladata: „Az áruház jó minőségű, hazai élelmiszert forgalmaz, a vásárló egészségesen táplálkozik és részt vesz az egészségügyi szűréseken, közben pedig rendszeresen sportol példát mutatva a következő, a fiatal generációnak. Az egészséges társadalom a gazdaság fejlődésének az alapja” – mondta Sipos-Tompa János.

Ne bízzuk egészségünket a véletlenre

coop„Aki sokat sportol, az sokkal komolyabb teljesítményre képes az élet minden területén” – mondta Lasztovicza Jenő országgyűlési képviselő, majd úgy folytatta beszédét, hogy a COOP egy valóban jó szomszéd, hiszen kézen fogva vezeti a vásárlókat az egészség felé. A megyei közgyűlés elnöke egyben kiemelte, hogy még egy egészségesnek, sportosnak vélt testtel is lehet baj. „Az elmúlt évtizedek alatt annyi stressz ért minket, annyi egészségtelen élelmiszert fogyasztottunk, hogy muszáj részt venni az egészségügyi szűrésen, már csak azért is, hogy megnyugtassuk magunkat és a családunkat is” – tette hozzá Lasztovicza Jenő, aki szerint a COOP nem csak a minőségi, de a hosszú élet mellett is kiáll.

Az ajkai rendezvényen részt vett Fazekas Nándor, olimpia 4. helyezett kézilabdázó is, aki arra bíztatta a színpad előtt tolongó gyerekeket, hogy sportoljanak, és ha tehetik, akkor válasszák a kézilabdát. „Nagy pofonokat lehet adni és kapni, de gyönyörű sport a kézilabda, ahol fontos az egyéni teljesítmény, de az igazi erő a csapatban van” – fűzte hozzá Fazekas Nándor.

„A COOP az „Együtt az egészségért!” 2013 programot februárban egy gyermek-rajzversennyel nyitotta meg, amely a program három pillére közül a mozgáshoz kapcsolódott. A „Szeretsz mozogni?” elnevezésű rajzversenyben részt vevő 8-12 éves gyerekeket arra kértük, hogy rajzolják le, mit jelent nekik a sport, hogyan, mit mozognak az iskolában, a barátaikkal. A pályázat célja az volt, hogy a felnövekvő generáció aktív, sportos életre nevelését segítsük, méghozzá úgy, hogy a nyertesek iskolája is részesüljön a nyereményekből, ezáltal az értékes sporteszközök még szélesebb körhöz juthatnak el” – foglalta össze Sipos-Tompa János, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatósági tagja, a CO-OP Vasvár Kft. ügyvezető igazgatója.

Több mint 7000 rajz közül a grafikus-festő-képzőművész szakemberekből álló zsűri a képi cooopábrázolás eredetisége és a megformálás színvonala szerint válogatott: az erőteljes, bátor kompozíciókat, a merész, de harmonikus színhasználatot értékelte. Ezen szempontok szerint több napos munkával válogattak ki megyénként 3-3 rajzot a döntőbe. Ezek az alkotások felkerültek a www.coop.hu weboldalra, ahol egy több mint 2 hétig tartó közönségszavazás során dőlt el, hogy kik kapják iskolájukkal együtt a nyerteseknek járó értékes sportfelszereléseket. A szavazók – az alkotókhoz hasonlóan – igen aktívak voltak, több mint 60 000 szavazat érkezett az 57 rajzra. A rajzpályázat lezárásaként a nyertes pályamunkáért Veszprém megyében Sebők Bianka gógánfai tanuló 20 000 Ft értékű sportszercsomagot vehetett át, iskolája pedig 200 000 Ft értékű sportszertámogatásban részesült. Az ajkai rendezvényen vehette át ugyanazon értékű nyereményét a pályázat Zala megyei nyertese is, Szabó Bianka Anna zalaszentgróti tanuló és iskolája, a Deák Ferenc Többcélú Térségi Oktatási Központ – Csányi Tagiskola.

A COOP az egészség és a sport népszerűsítésén túl igyekszik az egész társadalom, azon belül saját dolgozói és vásárlói javára működni. A cégcsoport országszerte jelentős munkáltatónak számít, működése révén a nők, azon belül is a kisgyerekes édesanyák egyik kiemelt foglalkoztatója. A hazai részmunkaidős foglalkoztatás részaránya ma még számos fejlett országgal összehasonlítva nagyon alacsony. „Arra törekszünk, hogy ezzel a kedvező foglalkoztatási formával az aktív nők gyermekvállalását, valamint a kisgyermeket nevelő nők munkába való visszatérését segítsük. A kismamáknak széles körben részmunkaidős foglalkoztatási lehetőséget biztosítunk, és természetesnek tartjuk, hogy az újra dolgozni akaró nőket visszavárjuk dolgozóink közé” – tette hozzá Bogdán József.
4. kép: Bogdán József átadja a díjat a rajzpályázat Zala megyei győztesének, Szabó Bianka Annának

Gelencsérné Tarpál Mária, a Deák Ferenc Többcélú Térségi Oktatási Központ – Csányi Tagiskola vezetője
Szabó Bianka Anna, zalaszentgróti tanuló, a rajzpályázat Zala Megyei győztese
Bogdán József, a Polus-COOP Zrt. elnök-igazgatója, a CO-OP Hungary Zrt. ügyvivő testületének tagja
Fazekas Nándor, olimpiai 4. helyezett kézilabdázó
Sipos-Tompa János, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatósági tagja, a CO-OP Vasvár Kft. ügyvezető igazgatója

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél