hirdetés
hirdetés

Együtt az egészségért! program Bács-Kiskun megyébe érkezett

Az egészséges táplálkozás, a mindennapos testmozgás és a megelőző szűrővizsgálatok népszerűsítése áll a COOP üzletlánc „Együtt az egészségért!” 2013 programsorozata középpontjában. A rendezvény keretében az előzetesen, a COOP üzletlánc által kiírt rajzpályázat győztesét is kihirdették Bács-Kiskun megyében.

hirdetés

A COOP üzletlánc, a társadalmi felelősségvállalást erősítő korábbi kezdeményezéseinek folytatásaként 2013-ban egy új ügy képviseletét vállalta fel. „Május 8-án útjára indítottuk az „Együtt az egészségért!” 2013 elnevezésű programsorozatot, mellyel az egészség szerepét, az egészséges táplálkozást, a mindennapos testmozgást és a szűrővizsgálatokkal történő megelőzés fontosságát kívánjuk fókuszba állítani” – mondta Mészáros Gábor, a COOP-Halas Zrt. ügyvezető igazgatója. A közel 2 hónapig tartó programsorozat fővédnökségét Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere vállalta. Együttműködő szakmai partnerek: az olimpiai mozgalom hazai zászlóvivője, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), az egészséges táplálkozás szakértője, az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) valamint világviszonylatban is egyedülálló, orvosi szűrőkamionnal rendelkező Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020.

Mészáros Gábor, a COOP-Halas Zrt. ügyvezető igazgatója  köszönti az egybegyűlteket

A COOP sport és egészségpárti

„Házhoz viszi a COOP az egészséget, egy áruházlánc is életeket menthet”- hangsúlyozta beszédében Mészáros Gábor arra utalva, hogy Kiskunhalasra érkezett az a szűrőkamion, amellyel a helyi lakosok egészségi állapotát mérték fel. A COOP-Halas Zrt. ügyvezető igazgatója azt is elmondta, hogy büszke arra, hogy a szinte már üzemi méreteket öltő COOP gazdasági csoport, amely 32 ezer munkavállalónak és azok családjának biztosít megélhetést, emberközpontú tudott maradni. A COOP a sportolók, az egészség és a vásárlók barátja, egy valóban jó szomszéd, amely minden nap sikeresen megküzd a lakosok bizalmáért. „Fontos, hogy minőségi, egészséges és hazai élelmiszer kerüljön a vásárlók kosarába.” –fogalmazott Mészáros Gábor.

A COOP a gátakon is bizonyított

„A sport közösséget és egészséget teremt”- ezt már az ÁFEOSZ – COOP Szövetség elnökségi tagja mondta. A sport nem csak a fizikumot, hanem a szellemet is erősíti, elűzi a magányt és barátokat szerez az ember mellé. Mészáros Zoltán megemlítette azt is, hogy a COOP a gátakon is helyt állt, tartós élelmiszerrel és ásványvízzel segítette az árvízi védekezésben résztvevők munkáját.
„Mindennap a COOP-ban kezdem a napot, itt vásárolom meg a reggelimet, mert fontos, hogy mi kerül az asztalomra.„ - mondta Gyovai István polgármester. Kiskunhalas első embere a város lakosainak a nevében köszönte meg az üzletláncnak, hogy egészséges élelmiszerrel állnak a lakosság rendelkezésére. A polgármester szerint jó érzés tudni, hogy vannak hazánkban olyan vállalkozások, amelyek a családokért, a szülők és a gyerekek egészségéért dolgoznak, jó példa erre az „Együtt az egészségért” 2013” programsorozat is.

A COOP jó példát mutat

„A MOB is szívesen tűzi zászlajára a COOP üzenetét: sport, egészséges táplálkozás, szűrés.” Fábián László a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója szerint könnyű odaállni egy olyan cél mögé, amely közös, amellyel a MOB is egyetért. Az olimpiai bajnok sportigazgató a szűrés fontosságát emelte ki beszédében: ”Lehet, hogy még nem érezzük, de a műszerek szinte előre jelzik ha gond van, ha változtatni kell. Ezért is fontos esemény az egészségügyi szűrőkamion jelenléte Kiskunhalason.”
A világ és Európa bajnok evezős Varga Tamás a rendszeres mozgás jelentőségét emelte ki. „ A sportot nem lehet abbahagyni, és sohasem késő elkezdeni, a gyerekeket kitartásra és tanulásra serkenti, a felnőtteket pedig jó példaként állítja a fiatal generáció elé. – mondta a három olimpiát is megjárt Varga Tamás.

„A COOP az „Együtt az egészségért!” 2013 programot februárban egy gyermek-rajzversennyel nyitotta meg, amely a program három pillére közül a mozgáshoz kapcsolódott. A „Szeretsz mozogni?” elnevezésű rajzversenyben részt vevő 8-12 éves gyerekeket arra kértük, hogy rajzolják le, mit jelent nekik a sport, hogyan, mit mozognak az iskolában, a barátaikkal. A pályázat célja az volt, hogy a felnövekvő generáció aktív, sportos életre nevelését segítsük, méghozzá úgy, hogy a nyertesek iskolája is részesüljön a nyereményekből, ezáltal az értékes sporteszközök még szélesebb körhöz juthatnak el” – foglalta össze Mészáros Zoltán, az ÁFEOSZ- COOP Szövetség elnökségi tagja

Mészáros Zoltán(ÁFEOSZ- COOP) és Mészáros Gábor (COOP-Halas Zrt.) átadja Malán Szabolcs Ferencnek, a rajzpályázat megyei nyertesének járó díjat

Több mint 7000 rajz közül a grafikus-festő-képzőművész szakemberekből álló zsűri a képi ábrázolás eredetisége és a megformálás színvonala szerint válogatott: az erőteljes, bátor kompozíciókat, a merész, de harmonikus színhasználatot értékelte. Ezen szempontok szerint több napos munkával válogattak ki megyénként 3-3 rajzot a döntőbe. Ezek az alkotások felkerültek a www.coop.hu weboldalra, ahol egy több mint 2 hétig tartó közönségszavazás során dőlt el, hogy kik kapják iskolájukkal együtt a nyerteseknek járó értékes sportfelszereléseket. A szavazók – az alkotókhoz hasonlóan – igen aktívak voltak, több mint 60 000 szavazat érkezett az 57 rajzra. A rajzpályázat lezárásaként a nyertes pályamunkáért Bács-Kiskun megyében Malán Szabolcs Ferenc madarasi tanuló 20.000,- Ft értékű sportszercsomagot vehetett át, iskolája pedig 200.000,- Ft értékű sportszertámogatásban részesült.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél