hirdetés
hirdetés

Eltűnnek az olcsó pezsgők a polcokról

Palackonként 50 ezer forintba kerül a hazai kereskedelmi forgalomban kapható legdrágább pezsgő, de már az ezer forint körüli, közepes árkategóriában is jó minőségű pezsgőkhöz lehet jutni – nyilatkozta Kovács György, a piacvezető Törley Pezsgőpincészet Kft. ügyvezető igazgatója.

hirdetés

Nem lesz látványos drágulás az év vége előtt, mégis többet költenek az emberek a szilveszteri koccintó italra, ugyanis a jobb márkákat vásárolják.

Az igények változása miatt a vállalat idén több régi pezsgőmárkáját kivonja a piacról, mert ezek iránt csökkent a kereslet.

Már a 2014-es szezon óta megfigyelhető a pezsgőpiacon az a tendencia, hogy a fogyasztás értékben növekszik – mondta az Agrárszektornak Kovács György.

Fotó:123rf.com
Fotó:123rf.com

A vállalkozó arról is beszélt, hogy míg korábban többen vásároltak jó minőségű, ám tartályos erjesztésű pezsgőt, most inkább a palackos erjesztésű a kelendőbb. Ebből is látszik, hogy egyértelmű minőségi előrelépés történt az elmúlt három évben, ami a cég szempontjából is kihívásokat jelent.

Egy palackos erjesztésű pezsgőnél például legalább két-három évre van szükség ahhoz, hogy az ilyen piaci tendenciákat le tudják követni. Az idén leszüretelt szőlőből készült pezsgők 2019-2020-ban kerülnek csak a boltok polcaira.

A legolcsóbb jó minőségű pezsgőket 1000-1500 forintért már meg lehet vásárolni, a legdrágább, még kereskedelmi forgalomban kapható 50 ezer forintba kerül.

(forrás: agrárszektor.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél