hirdetés
hirdetés

Gyógynövényes ősgyepen tartott tehenekkel reformálnák a tejipart

Magyarországon elsőként fejlesztett emelt fehérje tartalmú tejtermékcsaládot az idén 24 éves, kaposvári székhelyű FINO Csoport. A zselici dombság lejtőin tartott 5420 szarvasmarhát a 16 gyógynövényt tartalmazó somogyi ősgyeppel táplálják. Az állomány büszkesége Romina, aki háromszoros Grand Champion díjas tehén. A naponta közel 150.000 liter tejet feldolgozó vállalat nagykövetei Wossala Rozina étteremtulajdonos és Abonyi Orsi dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember. 

hirdetés

A 100 százalékban magyar családi tulajdonú FINO-FOOD Kft. ma tartott sajtótájékoztatót a budapesti Bestia étteremben. A résztvevők megismerkedhettek a vállalat kibővült és csomagolásában is teljesen megújult termékskálájával, melyben emelt fehérjés és egyszerre zsírszegény tej, ízesített tejitalok (kávé, vanília, kakaó), joghurt, valamint egy különleges szarvasgombás sajt is szerepel. A családi vállalkozás célja, hogy a hazánkban egyedülálló ultra- és nanoszűrő technológiával készülő, plusz 30 százalék tejfehérjével emelt tejtermékkel megreformálják a hazai tejipari szektort.


„Mindannyiunk életében nagyon fontos a tej. Az emelt fehérje tartalmú FINO termékek már nagyon hiányoztak a piacról, és büszke vagyok rá, hogy olyan különleges termékekkel találkozhattam Egyed Lindáék jóvoltából, mint a szarvasgombás sajt. Én vagyok a legboldogabb, hogy a FINO nagykövete lettem.” – mondta lelkesen Wossala Rozina étteremtulajdonos a kampányról és a termékekről.


A termékek teljes mértékben magyar tejből készülnek, a Zselic szívében, ahol a szarvasmarhák a somogyi ősgyepről kaszált takarmányt kapják, melyekben 16 különböző gyógynövény található, így az elkészülő termékek kiváló minőségűek lesznek. A cégcsoport telephelyein összesen 5420 szarvasmarha él, melynek közel fele, körülbelül 2400 fejhető, az általuk adott tej pedig átlagosan 3,85 százalékos zsírtartalommal rendelkezik, amely felülmúlja a magyar átlagot. A vállalat gondozásában élő tehenek igényeit és szükségleteit maximálisan figyelembe veszik, nyugalmuk érdekében például fejés közben zenét hallgatnak, táplálásukat pedig probiotikummal egészítik ki. A növénytermesztéstől a feldolgozásig minden egy kézben, a FINO Csoportnál történik, ahol korszerű gyártástechnológiával és folyamatos innovációval járulnak hozzá a termékek frissességéhez.

„A tejnek és a tejtermékeknek számos előnye szól a rendszeres, napi szintű fogyasztás mellett, nem véletlen, hogy a legújabb táplálkozási ajánlás, az OKOSTÁNYÉR® is javasolja ezek mindennapos fogyasztását. A tej és tejtermékek kitűnő, nagyon jól hasznosuló fehérjéket tartalmaznak. Az emberi test kb. 14-16%-a fehérjéből áll, amiket az úgy nevezett aminosavak építenek fel, ezeknek az aminosavaknak felét szervezetünk nem képes szintetizálni, így azt mindenképpen „kívülről”, a minőségi táplálékkal szükséges bejuttatnunk. Nagyon jó érzés olyan márkán dolgozni, amelyik komolyan veszi a kiegyensúlyozott táplálkozás kérdését, és elhivatottsággal is képviseli azt.” – nyilatkozta Abonyi Orsi, a márka dietetikus nagykövete.

 

 

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél