hirdetés
hirdetés

Lezárult az „Ön választ, mi segítünk” program

Lezárult a Tesco helyi civil szervezetek közösségi kezdeményezéseit támogató „Ön választ, mi segítünk” programja. Az áruházlánc a szervezetekre érkezett szavazatok arányában 400, 200, illetve 100 ezer forinttal díjazza a pályázókat.

hirdetés

A győztes projektekről a Tesco vásárlói döntöttek, akik a vásárlások után kapott zsetonnal szavazhattak a számukra legszimpatikusabb kezdeményezésre.

Az áruházlánc vásárlói országszerte összesen közel 3 millió zsetont dobtak be a résztvevő szervezetek neve mellé, a legtöbbet a Lehetőség Családoknak 2005 Alapítvány gyűjtötte, de a Tandem-Szem Látássérültek Kerékpározását Segítő Egyesület és a Völgyzugolyház Alapítvány a Kacifántosokért támogatói is nagyon aktívak voltak.

A Tesco számára fontos, hogy támogassa azokat a közösségeket, ahol vásárlói és munkatársai is élnek. Ezért is hirdette meg már negyedik alkalommal „Ön választ, mi segítünk” programját, melyen kisebb helyi szervezetek nyerhetnek egyenként 400, 200, illetve 100 000 forintos támogatást közösségépítő, környezetszépítő, illetve fejlesztő, felzárkóztató projektjeik megvalósításához. A program áruházi szavazási szakaszában az áruházlánc vásárlói ezúttal összesen 168 szervezet kezdeményezésére adhatták le voksukat. Az egy hónapos szavazási időszak alatt a vásárlók országszerte összesen közel 3 millió zsetont dobtak be, melyeknek köszönhetően a Tesco összesen 40 millió forinttal támogatja a kezdeményezések megvalósulását.

A szervezetek idén is változatos témájú, kreatív pályázatokkal küzdöttek a vásárlók voksaiért, országszerte a legtöbb szavazatot a Lehetőség Családoknak 2005 Alapítvány gyűjtötte, összesen 199 650 darabot. A Tesco támogatásának, valamint a vásárlók szavazatainak köszönhetően sok település kaphat például felújított közösségi-, illetve játszóteret, hátrányos helyzetű gyermekek számára szerveznek majd országszerte felzárkóztató és szórakoztató programokat, a fiatalok többek között megtanulhatják, hogy bánjanak felelősen az állatokkal, illetve számos egészség és sportprogram gondoskodik az érintett települések lakóinak testi-lelki jólétéről.

Az „Ön választ, mi segítünk” programra ezúttal is több száz civil szervezet pályázott, melyek közül az áruházlánc független szakmai partnere, a Magyar Adományozói Fórum által felkért szakértők választották ki a továbbjutókat, majd a vásárlók szavazták meg a nyerteseket. A Tesco vásárlói május 7. és június 4. között voksolhattak a számukra legszimpatikusabb szervezet programjára. Országosan a budapesti Aréna Plaza áruházban dobták be a legtöbb zsetont, de a Szeged Rókusi körút Extra áruház és a győri Herman Ottó utcai szupermarket vásárlói is aktívan támogatták a közösségépítő kezdeményezéseket.

„Az „Ön választ, mi segítünk” pályázat eddigi négy fordulójában országosan 338 helyi közösségépítő program megvalósulását támogattuk több mint 100 millió forinttal. Öröm látni évről évre, ahogy a Tesco által nyújtott támogatás segítségével megvalósuló kezdeményezések milyen sokféle módon segítenek a helyi közösségeknek. Szeretnénk, ha még sokáig velünk maradna az „Ön választ, mi segítünk” program, hogy még több összetartó lakóközösség, egészséges életmódot folytató család, és korszerűen berendezett óvoda és iskolaudvar megvalósulásához járulhassunk hozzá” – mondta el Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs vezetője.

Bővebb információ és a nyertes szervezetek listája a ITT található.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél