hirdetés
hirdetés

Malajziát is megcélozzuk a magyar élelmiszeripari termékekkel

Magyarország nyitott a kereskedelmi és kutatás-fejlesztési kapcsolatok élénkítésére Malajziával – mondta el Gulyás Andrea közigazgatási államtitkár Dato' Sri Ahmad Shabery Cheek malajziai mezőgazdasági és élelmiszeripari miniszterrel közös egyeztetésén.

hirdetés

A tárgyalás során a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára kiemelte, hogy a magyar élelmiszereket a legfejlettebb technológiák segítségével és nagyon szigorú élelmiszerbiztonsági előírások betartásával állítjuk elő. Hangsúlyozta továbbá, hogy hazánk kiemelten fontosnak tartja a génmódosítás-mentes mezőgazdaság megőrzését.

Gulyás Andrea elmondta, hogy Magyarország kiváló éghajlati és földrajzi adottságokkal, valamint jól képzett szakemberekkel rendelkezik, melynek köszönhetően Európa egyik legdinamikusabban fejlődő gazdaságává vált az elmúlt időszakban. Mindezeknek köszönhetően hazánk jelentős többletélelmiszer előállítására képes.

Dato' Sri Ahmad Shabery Cheek elmondta, hogy Malajzia néhány termékből, így rizsből és baromfiból önellátó, azonban számos egyéb árucikkből, valamint feldolgozott élelmiszerből jelentős mennyiséget importálnak. Az ázsiai ország az iszlám előírásainak megfelelő halal élelmiszerek kereskedelmében és tanúsításában komoly szereplő Kelet- és Dél-Ázsiában, illetve számos feldolgozott terméket, így kókuszból készült élelmiszereket és italokat, trópusi növényi alapanyagokból készült funkcionális élelmiszereket állítanak elő.

Látogatása során az államtitkár felkereste a MAHA 2016 mezőgazdasági, kertészeti és agroturisztikai szakkiállítást. Az Ázsia legnagyobb agrárkiállításának számító eseményt kétévente rendezik meg. Az expón az idei évben 1400-nál is több kiállító vesz részt, a 11 napos rendezvényre a szervezők 3,5 millió látogatót várnak.

(forrás: kormany.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél