hirdetés
hirdetés

Októberben 2,6 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom volumene

Októberben 2,6 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom volumene az előző év azonos időszakához képest a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt - jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.

hirdetés

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 1,5, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 4,6, az üzemanyag-kiskereskedelemben 1,2 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene.

Az év első tíz hónapjában a forgalom volumene - szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint - 4,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakáét.

A kiskereskedelmi forgalom 2013 júliusa óta 40 hónapja nőtt éves összehasonlításban, de a januári 1,7 százalékos emelkedés óta az októberi volt a legalacsonyabb növekedés.

Az előző havihoz hasonlítva az üzemanyag fogyasztás fékeződött le a legjobban, 7,7 százalékról 1,2-re, ami 2013 márciusa óta a legalacsonyabb növekedés. Az élelmiszerfogyasztás is kilenc hónapja a legkisebb növekedését mutatta az októberi 1,5 százalékkal a szeptemberi 4,0 százalék után. A nem élelmiszer jellegű termékek keresletének 4,6 százalékos éves emelkedése 27 hónapja, a 2014 júliusa óta a legalacsonyabb mértékű volt.

Az októberi kiskereskedelmi forgalom részletes adatait december 16-án közli második becslése alapján a KSH.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél