hirdetés
hirdetés

Szenteste is a lehető legtovább maradnak nyitva a boltok

Az élelmiszerüzletek többsége él a kiskereskedelmi törvény adta lehetőséggel, és december 24-én nem zár be az előírtnál korábban. E napon a napi fogyasztási cikkeket kínáló boltok a legtöbb helyen 14 óráig tartanak nyitva - írja a Magyar Idők.

hirdetés

A lap körkérdéséből kiderült: noha tavaly - a vasárnapi boltzár évében - az áruházláncok már délben hazaengedték alkalmazottaikat, ebben az évben csak kevés cég tesz eleget a decemberben jellemzően szabad hétvége nélkül dolgozó munkavállalók hasonló kérésének.

A Tesco és az Auchan áruházláncok is a hatályos jogszabályi előírásokat követik, ennek megfelelően december 24-én 14 óráig, míg december 31-én 18 óráig üzemelnek. A Lidl és az Aldi, illetve a Penny Market diszkontok is élnek a 14 óráig tartó árusítás lehetőségével. A külföldi érdekeltségű élelmiszer- áruházak közül egyedül a Spar döntött úgy, hogy munkavállalóik érdekében hamarabb zárnak a karácsony előtti napon. A Spar szupermarketek alapvetően 12 óráig tartanak nyitva december 24-én, ezalól kivételt képez néhány bevásárlóközpontban található üzlet, melyek 14 óráig lesznek nyitva. Az Interspar hipermarketek december 24-én 14 óráig üzemelnek.

(forrás: Magyar Idők, realista.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél