hirdetés
hirdetés

Szeptemberben 5,4%-kal nőtt az értékesítés

Szeptemberben 5,4 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi üzletek forgalma az egy évvel korábbihoz viszonyítva. A naptárhatástól megtisztított növekedés 6,0 százalékos volt - jelentette kedden első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az előző hónapban, augusztusban 4,7 százalékkal nőtt a forgalom a nyers és a naptárhatással szűrt adat szerint egyaránt.

hirdetés

Az iparcikk boltokban március óta nem látott mértékben, 12,5 százalékkal, az élelmiszert és az élelmiszer jellegű vegyes cikkeket árusító üzletekben 2,7 százalékkal nőtt az értékesítés volumene a naptárhatástól megtisztított adatok szerint. A benzinkutak forgalma 2013 márciusa óta először csökkent, 0,5 százalékkal elmaradt a tavaly szeptemberitől.

Az év első kilenc hónapjában a kiskereskedelmi forgalom 4,2 százalékkal, a naptárhatástól megtisztítva 4,3 százalékkal nőtt a múlt év azonos időszakához hasonlítva. Az iparcikkek eladása 7,5, az élelmiszereké 2,4 százalékkal nőtt a tavalyi első három negyedévhez viszonyítva, az üzemanyagok értékesítése 2,8 százalékkal emelkedett a naptárhatással kiigazított adatok szerint.

A kiskereskedelmi forgalom szeptemberi alakulásáról november 23-án közöl részletes adatokat második becslése alapján a KSH.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél