hirdetés
hirdetés

Szokatlan lépés: zsugorodna a Tesco

A vásárlók már nem szeretnek a hatalmas áruházakban bolyongani. Egyre sűrűbben, egyre kisebb kosárértékkel vásárolnak az emberek a hipermarketekben is. Ezért folyamatosan csökkentik a vásárlótér méretét, és inkább bérlőkkel kötnek megállapodásokat - mondta Matt Simister, a Tesco Europe vezérigazgatója a Figyelőnek, amelyet az Index szemlézett.

hirdetés

"Maradunk, hosszú távon elkötelezettek vagyunk a térség, ezen belül Magyarország iránt" - nyilatkozta Matt Simister, a Tesco Europe áprilisban kinevezett vezérigazgatója a Figyelőnek.

A cég Magyarországon 206 üzlettel van jelen, 10-15 ezer négyzetméteres hipermarketektől, a városon belüli Tesco Express boltokig, összesen 18 ezer dolgozójuk van.

A budaörsi áruház 15-ről 10 ezer négyzetméterre zsugorodott, de a legtöbb nagyáruházuk esetében 6 ezerig szeretnének lemenni. Olyan módon fogják csökkenteni a területet, hogy közben küldő partnerek nyithatnak boltot a Tescóban, például a H&M, a Sports Direct vagy a Decathlon.

Mi lesz a bérekkel?

December elején (egy időre) lezárultak a bértárgyalások a Tescónál. A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete szerint a dolgozók jövőre is a szakmunkás bérminimum feletti összeget kapja, ezt kiegészíti a cafeteria, a dolgozói kedvezmény és adott esetben a műszakpótlék.

(forrás: Privátbankár.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél