hirdetés
hirdetés

Új szakmai képzés alapjait fektette le a dm

Október végén 70 résztvevővel zárta le a dm egy éven át tartó nemzetközi drogerista képzését. Az úttörő kezdeményezés célja, hogy a szakma Közép-Európában is a képzési paletta része legyen. A programban a magyarországi dm munkatársai is részt vettek.

hirdetés

A dm-et magas színvonalú ügyfélkiszolgálás jellemzi, az üzletekben a vásárlók hiteles információkat kapnak az eladóktól, állandó megújulás és fejlesztés jellemzi a vállalatnál a kollégák számára elérhető képzéseket, amelyek nem csupán szakmai továbbképzések, a személyiség fejlesztése is a középpontban áll.

A képzés területén a dm újabb fontos lépéseket tett. Az osztrák dm-ben már minden második dolgozó drogerista képzésben részesült, a korábban csak Ausztriában és Németországban működő képzési programot a konszern többi országára is kiterjesztette a vállalat.

2016 őszén a dm új projektet indított: 70 dolgozó csatlakozott a képzéshez kilenc országból: Németország, Szlovénia, Szlovákia, Csehország, Magyarország, Horvátország, Bulgária, Bosznia-Hercegovina és Ausztria. A programot a dm az Osztrák Gazdasági Kamara és a WIFI Salzburg gazdaságfejlesztési intézettel együttműködve fejlesztette ki. A résztvevők 2017 októberében sikeres vizsgát tettek.


Minden levizsgázott kollégának szerepe van abban, hogy saját országában továbbadja majd az ismereteket.  Cél, hogy a konszern többi országában is, így Magyarországon is, elsőként vezessék be ezt a szakmai képzést. A program hosszú távú célja ezen szakkompetencia kialakításával megkülönböztetni a piacon a drogériát.

„A képzés bevezetésével üzleteinkben - a teljes dm-konszernen belül - a szaktanácsadás még magasabb színvonalon valósulhat meg. Munkavállalóink számára pedig egy új fejlődési lehetőség érhető el a képzéssel.” - mondta el Csoknyainé Horváth Gertrud ügyvezető.

A dm már eddig is proaktívan részt vett az utánpótlás képzésében, szakmai gyakorlatos programjával a kereskedelmi pályát szeretné vonzóvá tenni a fiatalok számára, a kamarai szervezetekkel közösen, jó együttműködésben.

A dm 2017-ben ismét átvehette a legvonzóbb munkaadó díjat kiskereskedelem kategóriában. A vállalat mellett harmadik alkalommal tették le voksukat a válaszadók. Az idei évben a drogériát a szakmai gyakorlatos tanulókkal való kommunikációjáért is díjazták: a 2017-es HR Kommunikációs díj bronzérmese lett.

A KAVOSZ Európai Kereskedelem Napja 2017 rendezvényén Forgács Erika, a dm munkatársa elnyerte az év kereskedője címet. 2004 óta tagja a dm csapatának, nem csak a budapesti Árkádban található dm mindennapi életébe hozott változást, nevéhez fűződik a bolt raktárrendjének kialakítása, valamint az üzletbe érkező diákok betanulásának fejlesztése is.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Cikk[214608] galéria
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél