hirdetés
hirdetés

A Lidlben már hat éve kizárólag 100%-ban magyar méz kapható

A Lidl Magyarország stratégiai döntése folytán már 2009 óta kizárólag magyar méz található az áruházlánc polcain. A vállalat fontosnak tartja a vásárlói igények maximális kiszolgálása mellett a magyar méztermelők kiemelt támogatását is.

hirdetés

A Lidl Magyarország által forgalmazott, folyamatosan elérhető mézek, immáron 6 éve kizárólag 100%-ban magyar beszállítóktól vásárolt, magyar eredet megjelölésű, kiváló minőségű termékek. A vállalat jelenleg 3 hazai beszállító 4-féle termékét kínálja vásárlói számára. Az áruházlánc stratégiai döntése, hogy évek óta kiemelt hangsúlyt helyez kínálatában a magyar termelők által előállított mézekre, melyek a kiváló minőséget is garantálják. A vállalat ezért is üdvözölte az élelmiszerláncok azon döntését, mely szerint az idén ősszel kirobbanó mézbotrány hatására ők is eltávolítják kínálatukból a kétes eredetű, kínai mézkeverékeket tartalmazó termékeket.

A Lidl számára a vásárlói elégedettség mellett a magyar termelők támogatása is stratégiailag támogatandó cél, ezért nemcsak a magyarországi boltokban találhatóak meg a kiváló minőségű magyar mézek, de az áruházlánc által, a Lidl a magyar beszállítókért programnak köszönhetően 2014 óta a nemzetközi piacokra is eljuthatnak. „Nagy segítséget adunk hazai beszállítóinknak azzal, hogy mézexport lehetőséget is biztosítunk számukra. Jelenleg 6 országba, Franciaországba, Szlovéniába, Szlovákiába, Ausztriába, Lengyelországba és Romániába exportálunk összesen 4-féle magyar mézet” – mondta Nepp Zoltán, a Lidl Magyarország beszerzési ügyvezető igazgatója.   

A Lidl a magyar beszállítókért programot 2013-ban indította el a vállalat azzal a céllal, hogy még több magyar terméket kínálhasson vásárlóinak, és még több hazai beszállítóval tudjon együttműködni. Az áruházlánc programjának köszönhetően az elmúlt két és fél év során 321 beszállító több mint 2500 terméke fordult meg az áruház polcain és 117 magyar beszállító közel 300-féle termékéhez juthatnak hozzá 12 európai ország Lidl vásárlói.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 10,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
A Lidl diplomatikusan fogalmaz, hogy ne lehessen semmit számonkérni rajta.
Az, hogy magyar beszállítótól származik az általa forgalmazott méz nem garancia arra, hogy az nem külföldi, vagy esetleg nem hamis. Ha magyar termelőtől vásárolja
közvetlenül, akkor már sokkal hihetőbb!
Helyesen kellene fogalmazni...
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél