hirdetés
hirdetés

A Darányi-terv meg az egészséges élelmiszerek

Egészséges magyar élelmiszerekkel tervezi ellátni az agrártárca a hazai és az exportpiacokat. A többi közt ezt célozza a 300 milliárdos Darányi-terv.

hirdetés

A Darányi Ignác-terv a nemzeti vidékstratégia végrehajtására szolgáló keretterv. Fő célja, hogy egészséges élelmiszert állítsunk elő, ellássuk azzal az egész lakosságot és az exportpiacokat – jelentette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az m1 Ma reggel című műsorában.

Mint fogalmazott: vissza szeretnék állítani azt a hírnevet, ami valamikor a magyar élelmiszereket, a prémiumtermékeinket övezte. Erre a szolgál a Darányi-terv 300 milliárd forintos kerete, ami a legkülönbözőbb célokat támogatja: az élelmiszerek magasabb feldolgozottsági szintjét, az élelmiszer-ipari fejlesztéseket, őshonos állatfajták vagy növényfajták megőrzését, erdőtelepítést, mikrovállalkozásokat, fiatal gazdákat.
Darányi-terv - mire jut a 300 milliárdból?

A miniszter hozzátette: el akarják érni azt, hogy tanyasi termékek jussanak a piacokra a helyi értékesítésen és a helyi feldolgozáson keresztül. Emellett egészséges, helyi élelmiszereket terveznek bevinni a közétkeztetésbe. Egyszerűsítik az őstermelőkre és a családi gazdaságokra vonatkozó szabályokat. Fazekas Sándor megjegyezte, hogy a Darányi-terv nem kizárólag támogatásokról szól, hanem egyszerűsítő intézkedésekről, és a vidéki életminőséget javító programokról is.

Hangsúlyozta: idén valamennyi pályázati címet megnyitják.

(forrás: m1 Híradó)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél