hirdetés
hirdetés

A Heineken optimistán tekint a jövőbe, de árat emel

A söróriás elkötelezett a magyar fogyasztók felé

A Heineken felelős vállalatként ezután is az értéket és a minőséget helyezi előtérbe a piacon, bár a söriparnak jelen pillanatban számos piaci kihívással kell szembenéznie. 

hirdetés

2011 az egész iparág és a Heineken számára is embert próbáló év volt. A vállalat sikerének kulcsát az jelentette, hogy hathatós és hatásos válaszokat tudott adni a környezet, a piac, és a kormány szabályzásainak folyamatosan változó kihívásaira. Az is elengedhetetlen, hogy az erre adott válaszok találkozzanak a fogyasztók szükségleteivel, valamint az innovációs és a minőségi kritériumoknak is megfeleljenek.

A Heineken Hungária stratégiájának fő mozgatórugója az innováció, aminek köszönhetően heinekenszámos új, ízesített sör került piacra 2009 óta. A Gösser NaturZitrone bemutatásával egy új trend bontakozott ki, melyet az elmúlt évben követett az alkoholmentes Gösser NaturZitrone indítása, ami a fogyasztók azon szegmensét is elérte, akik alkohol nélkül szeretnék élvezni a sör és a citrom frissítő ízének kombinációját.

A Soproni, Magyarország kedvenc „mainstream” söre szintén beállt a sorba, számos különleges, új ízzel. 2011-ben nagy sikerrel indult útjára a Soproni Citrom és a Soproni Narancs. Azóta újabb ízek, a Soproni Körte és a Soproni Grapefruit, nemrég pedig az alkoholmentes szegmens gyarapodott két új termékkel, a Soproni Zero Naranccsal és a Soproni Zero Grapefruittal.

Ezek a termékek jól kidomborítják a Heineken innovatív oldalát, és azt is remekül példázzák, milyen fontos a gyártó számára, hogy a fogyasztók szükségleteinek megfelelően alacsony alkoholtartalmú és alkoholmentes italokkal bővítse termékpalettáját. Ezek a termékek jól illeszkednek a felelős alkoholfogyasztás program promóciójába is, hiszen alternatívát jelentenek azok számára, akik a kisebb alkoholtartalmú italokat kedvelik.
2011 végén a Strongbow Gold piacra dobásával a Heineken belekóstolt a ciderek világába.

A termék promóciója és terjesztése még folyamatban van, a partnerek rendkívül optimisták az első eredmények láttán.

A vállalat továbbra is mindent alárendel annak, hogy a fogyasztók ízlését tökéletesen kiszolgálja és értéket hozzon létre a piacon. Azonban a söriparnak egyre növekvő előállítási költségekkel kell számolnia, emellett ez év elején bevezették az ízesített sörökre kirótt netát.

A helyi adók is jelentősen növekedtek, valamint az áfa a korábbi 25%-ról 27%-ra emelkedett, és ma már jelentős emeléssel kell számolni az alkalmazottak után fizetendő költségeknél is. Mindezek sajnos nagyon erőteljes nyomást gyakorolnak a teljes iparágra és ilyen körülmények között nagyon nehéz ugyanazt a minőséget produkálni a fogyasztói árak emelése nélkül. „Nagyon sajnáljuk, hogy az elkövetkezendő hónapokban korrigálni kell az árainkat és a jelentősen megemelkedett előállítási költségek egy részét vásárlóinkra kell terhelnünk. Mindezt azért tesszük, hogy a piacon továbbra is ugyanazt a minőséget tudjuk biztosítani fogyasztóinak” – tette hozzá Oladele Ajayi a Heineken Hungária vezérigazgatója.

A Heineken Hungária elkötelezett híve a környezettudatos gondolkodásnak, amint azt „A zöldebb jövőért" nevű átfogó programja is mutatja. A cél, hogy 2020-ra a Heineken legyen a világ legkörnyezetbarátabb sörgyára.

Annak érdekében, hogy a vállalat valóra tudja váltani célkitűzését, jelentős és hosszú távú befektetéseket hajt végre főként a környezeti hatásának csökkentése, a közösség támogatása és annak érdekében, hogy termékei pozitív helyet foglaljanak el a társadalom életében.

A befektetések az elmúlt fél évben elismerésre találtak, a következő díjakkal jutalmazták: 2011 novemberben CSR Hungary Díj, 2012-ben az Élelmiszer Szaklap által az FMCG szektor számára alapított, idén első ízben kiosztott Greennovációs Nagydíj Különdíj.

„Elérni a céljainkat, hogy lenyűgözzük a magyar fogyasztókat, és a világ legzöldebb sörgyártói legyünk, ezek azok a kulcsfontosságú célok, melyek meghatározzák mindennapi működésünket. Ezt csak akkor érhetjük el, ha a piacon továbbra is a minőséget és értéket képviseljük, még akkor is, hogy az elkövetkező években nehéz kihívások elé nézünk” – fogalmazott Oladele Ajayi a Heineken Hungária vezérigazgatója.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél