hirdetés
hirdetés

A METRO borfesztivállal ünnepelte születésnapját

Borfesztivállal ünnepelte 19. születésnapját a METRO. A fesztivál négy országos helyszínen – Budaörsön, Debrecenben, Pécsett és Szombathelyen – került megrendezésre, ahol neves pincészetek borait kóstolhatta meg a nagyközönség. 

hirdetés

Az egynapos borfesztiválra látogató vendégek végigkóstolhatták a rendezvényen résztvevő borászatok borait– borászatonként kb. 3-5 féle bort, illetve a Vevőakadémia séfjei által frissen elkészített borkorcsolya különlegességeket. Az esemény alatt nyereményjátékok, színes programok szórakoztatták az érdeklődőket. A vidéki rendezvényeken borkóstoló alapismereti tréninggel, borfelismerő versennyel és borteszt-nyereményjátékkal vártak mindenkit a szervezők.

metroA budaörsi fesztiválon számos kiváló magyar borászat vett részt: Béres Szőlőbirtok, Sauska Pincészet, Etyeki Kúria, Csányi Pincészet, Egri Korona Borház, Feind Lajos, Hilltop, Bock József, Dimenzió Borászat, Lajvér Pincészet, Frittmann Testvérek, Gedeon Szőlőbirtok, Kiss István, Juhászvin, Mészáros Borház, Ostoros-Novaj Bor, Royal Tokaji, Szent Gaál Pincészet, Winelife Borászat Sopron, Tokaj Kereskedőház, Tokajicum, United Brands, Koch Borászat, Varga Pincészet, Vincze Béla, Vylyan Pincészet, Thummerer Vilmos, Törley Pezsgőpincészet, Figula Pincészet.

Szintén az idei év újdonsága volt a METRO TOP 100 borválogatása, amely a METRO őszi katalógusának mellékleteként jelent meg. A listát a METRO borszakértői és ismert borászok bírálata alapján állították össze, amelyek többségét szintén meg lehetett kóstolni a borfesztiválon.

A lista élén a Mészáros borház, a Szekszárdi Hidaspetre Cabernet Franc 2011-es évjáratú bora metrovégzett. A második helyen egy új-zélandi bor, a Fernway Sauvignon Blac 2012 szerepel, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Thummerer Vilmos Vili papa 2006 nevű cuvée-je állhatott fel. A borbírálat vaktesztes kóstolás keretében zajlott, a kiválasztott borokat a bizottságok pontozták, és az így kialakuló sorrend határozta meg a legjobb 100 bor sorrendjét.

1. Mészáros Borház – Szekszárdi Hidaspetre 2011, Szekszárd
2. Fernway – Sauvignon Blanc 2012 Új-Zéland, Marlborough
3. Thummerer Vilmos – Vili Papa Cuvée 2006, Eger
4. Tokaj – Oremus 5 puttonyos aszú 2006, Tokaj
5. Bock József – Magnifico Merlot 2008, Villány

 

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél