hirdetés
hirdetés

Másfélszer annyi adomány gyűlt össze, mint tavaly

Sikeresen zárult a Magyar Élelmiszerbank Egyesület 256 helyszínen folyó hétvégi élelmiszergyűjtése: kétnapos akció során a lakosság 140 tonnányi tartós élelmiszert ajánlott fel a rászoruló családok számára, ami 47 tonnával haladja meg a tavalyi értéket.

hirdetés

Az esemény jelentőségét hazai hírességek is felismerték, így Jakupcsek Gabriella, Péterfy Bori, Pokorny Lia, Somogyi Zoltán, Szalóki Ági és Szekeres Nóra is hozzájárult adományával a CIB Bank főtámogatásával megvalósult kezdeményezés sikeréhez. Az adományokból az Élelmiszerbank több, mint 20.000 csomagot állít össze, amelyeket karitatív szervezetek közreműködésével juttatnak el a gyűjtések helyének közelében élő rászoruló családoknak.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megszervezte karácsonyi tartós élelmiszer gyűjtését a Magyar Élelmiszerbank Egyesület: a pénteken és szombaton tartott akció során a lakosság 140 tonna élelmiszert ajánlott fel, amely jóval meghaladja a tavaly összegyűjtött mennyiséget. A tavalyi 230 helyszín után idén már 256 áruházban gyűjtötte a lakosság élelmiszeradományait a kb. 3500 önkéntes, köztük az akció fő támogatójának, a CIB Banknak mintegy 300 munkatársa. A gyűjtéshez 2013-ban médiapartnerként csatlakozott a Juventus Rádió is. Az Auchan, a Metro, a Penny Market és a Tesco áruházakban leadott élelmiszerekből az Élelmiszerbank több, mint 20.000 családhoz juttat el ajándékcsomagokat még a karácsonyi ünnepek előtt.

Idén először a Tesco úgy döntött, hogy az áruházaiban összegyűlt adományok összértékét kiegészíti a beérkezett felajánlások ötödével, ezzel is hozzájárulva az akció sikerességéhez és még több rászoruló család megsegítéséhez.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2005 óta működik. Alapítása óta több mint 30.000 tonna élelmiszert osztott szét 500 karitatív és civil szervezeten, illetve önkormányzaton keresztül több mint 500.000 rászorulónak, összesen több mint 12 milliárd forint értékben.

(forrás: Marketinginfo.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél