hirdetés
hirdetés

Mégis megtartaná cash back szolgáltatását a Penny

A Penny Market technikai nehézséggel magyarázta a Magyar Nemzetnek a pénzfelvételi szolgáltatás szüneteltetését, ami a lap szerint azt jelenti, a lánc mégsem adta fel végleg a szolgáltatást.

hirdetés

Mégsem mondott le teljesen a Penny Market a pénzfelvételi szolgáltatásról, legalábbis a diszkont lánc válaszából arra lehet következtetni, hogy a szolgáltatás felfüggesztése csak ideiglenes - közölte a Magyar Nemzet.

Felidézték, hogy a Penny Market nemrégiben vezette be a Nyugat-Európában már jól ismert cash back szolgáltatást, amelyben minden háromezer forint fölötti vásárlás esetén maximum húszezer forint készpénzt is felvehet a vevő.

De adózási probléma vetődhet fel, mert a Penny Market a tranzakciót vásárlásként jelenti a közreműködő banknak, így a pénzintézet nem tudja elkülöníteni a pénzfelvételt a tényleges vásárlástól.

A jogszabályok szerint a pénzfelvételt 0,6 százalékos tranzakciós illeték terheli, de ezt a bank nem tudja befizetni, mert nem értesül arról, hogy pénzfelvétel is történt.

A Penny Market mostani válasza a Magyar Nemzet szerint azt jelenti, a láncnál jelenleg dolgoznak azon, hogy az informatikai rendszer átalakításával megoldják a vásárlás és a pénzfelvétel különválasztását és ezzel elejét vegyék az adóelkerülési vádnak.

(forrás: hvg.hu, Magyar Nemzet Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél